Cum poți folosi resursele de la actualul loc de muncă pentru a te apropia de visul tău?


01.25.2015

Notă: Acest articol a fost scris de una dintre clientele mele, care a ales ca pseudonim Gabriela T. El conține o ”poveste” superbă, pe care ea însăși a creat-o, între două sesiuni, ca instrument pentru re-cadrare (reframing = a privi situația dintr-o altă perspectivă, într-o altă lumină ) și  auto-motivare. Creativitatea beneficiarului este, neîndoielnic, una dintre resursele-cheie în orice proces de dezvoltare.

Dupa un 2014 care a inceput cu o demisie, a continuat cu multe piedici si s-a incheiat cu un nou contract de munca, a venit un 2015 plin de speranta.

Am inceput intr-o nota pozitiva, insa minunea n-a durat foarte mult, deoarece noul job nu-mi satisfacea asteptarile. Eram dezamagita de cat am reusit sa obtin, de faptul ca visul meu era altul, sa lucrez in strainatate, la o firma de proiectare. Business-ul actualei companii are o oarecare legatura cu domeniu mult ravnit, insa actuala mea pozitie nu.

Am contractat un program individual DACI – AS VIP si, chiar in cadrul primei sesiuni, am fost provocata sa raspund la intrebarea “Cum poti folosi resursele de la actualul loc de munca pentru a te apropia de visul tau?”. Cautand raspunsul, speranta ca sunt pe drumul cel bun a inceput, incet-incet, sa apara.

Nici macar nu m-am abatut de la drum, cum am crezut initial, iar rezolvarea e simpla, mai simpla decat o problema de fizica si la fel de simpla ca un plan de calatorie.

Eu vreau sa ajung din punctul A (jobul actual) in punctul B (jobul dorit), intr-o perioada de timp bine stabilita. Actualul job ma poate duce pana intr-un punct C, punct care formeaza un triunghi cu punctul de plecare si cel de destinatie. Am plecat deja la drum din A catre C, din cauza ca nu am un “mijloc de transport” care sa ma duca direct in B ; apelez la varianta transportului cu legatura, si, fiind vorba de strainatate, cu escala. Voi parcurge distanta pana in C increzatoare in noi perspective, timp in care voi invata tot ce este de invatat, voi imbunatati ce este de imbunatatit si voi corecta ce este de corectat. Din C, sunt convinsa ca vor fi multe legaturi care ma vor duce catre destinatia unde vreau sa ajung, B.

Model

Pana atunci, nu am nimic foarte greu sau imposibil de facut : caut si folosesc resursele pe care le pot descoperi in ”avionul” care ma duce in C (in jobul meu actual), invat aici tot ce pot invata, imi folosesc si imi dezvolt propriile resurse, controlez foarte bine tot ce pot eu controla si imi asum riscuri.

 Gabriela T.

Ma intereseaza opinia ta, scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.