Aici afli cum să calculezi prețul corect și cat costa un program de coaching-dezvoltare elaborat și ghidat de mine:

  1. Cum să calculezi prețul corect?
  2. Cât costă un program individual de coaching-dezvoltare?
  3. Cât costă un program de coaching-dezvoltare pentru echipe?

1. Regula de aur atunci când cumperi:
scump e doar produsul care nu își merită banii.

Eu mi-aş dori să pot ajuta cât mai mulţi oameni fără să cer nimic în schimb; ar fi idealul de viaţă pentru mine.

Însă trăiesc şi eu, ca toată lumea, în economia de piaţă. Aşa că îmi vând ideile, energia şi timpul la prețul pe care îl merită, raportându-le la valoarea adăugată pe care știu că ți-o ofer și la valoarea adăugată pe care o creăm împreună, precum și la prețurile practicate de profesioniștii de top de pe piață.

Respect posibilităţile de plată ale fiecărui om și fiecărei echipe, cu condiţia ca și clientul să conștientizeze foarte bine cât valorează ce vrea să obțină lucrând cu mine şi să-mi respecte munca la adevărata ei valoare. Fiecare minut în care ascult activ, empatic și constructiv, fiecare întrebare pe care o adresez, fiecare răspuns pe care îl dau, fiecare recomandare pe care o fac şi fiecare articol pe care îl scriu presupun nu doar timp și energie pe care eu le consum pe loc, ci și capacităţi şi competenţe la care am ajuns – şi pe care le perfecţionez continuu – în mii de ore de studiu şi exerciţiu, consumând multă energie nervoasă, plătind foarte mulţi bani şi renunţând la foarte multe plăceri.

Pe de altă parte, experiența mi-a dovedit în numeroase rânduri că, în tipul acesta de servicii, rezultatele sunt semnificativ dependente de prețul pe care beneficiarul îl plătește: când simți că faci un efort ca să plătești prețul, tratezi totul cu mai multă atenție, angajarea ta în proces e mai bună, motivația ta crește, lucrezi mai perseverent și valorifici mai bine, cu mai mult profit pentru tine, resursele pe care eu ți le ofer sau pe care le creăm împreună. 

Primul obstacol pe care ai nevoie să îl depășești e sistemul tău de VALORI, nu banii.

Care e MIZA, SCOPUL FINAL

pentru care îți dorești tu acest program de coaching-dezvoltare

Cât de important e pentru tine să ajungi la ce îți dorești ?

Dacă ai o miză suficient de mare pentru tine / echipa ta, merită să investești mult ca să ajungi la ce îți dorești; dacă miza nu e importantă pentru tine / echipa ta, nu merită să cheltuiești pentru ea nici un singur leu.

Calculează cât cheltuiești pentru alte scopuri și compară. Cât ai risipit în ultimul an – fără să-ți dai seama – pentru mâncare nesănătoasă, băuturi nesănătoase, haine nu neapărat necesare, gadgeturi și accesorii care îți satisfac doar nevoi de moment, ţigări, distracţii etc.? Sunt ele mai importante pentru tine decât ce îți dorești să obții după acest program de dezvoltare-coaching? Dacă sunt mai importante, atunci nu merită să contractezi acest program. Dacă nu sunt importante, atunci merită să folosești acei bani ca să plătești prețul necesar pentru lucrurile care chiar sunt importante.

Dacă ești manager, cât ai risipit în ultimul an pentru lucruri, inclusiv programe de dezvoltare, care nu au adus nicio diferență semnificativă pentru echipa și compania / firma ta?

2. Cât costă un program individual de coaching-dezvoltare ?

Prețul pe care îl plătesc de obicei clienții mei este de 175 euro pentru sesiunile de 60 minute și 225 euro pentru sesiunile de 90 minute.

Poți contracta o singură sesiune sau două-cinci, pentru un scop punctual – de pildă: să iei o decizie ; să pui la punct câteva detalii înainte de o discuție cu miză importantă pentru tine (un interviu de angajare, evaluarea performanțelor tale de către superiorul tău ierarhic, solicitarea și negocierea unei măriri de salariu, o discuție cu partenerul tău de afaceri, o ședință a consiliului de administrație).

Programul care dă rezultatele cele mai bune cuprinde 14 sesiuni. Pentru un scop mai complex – de pildă: să găsești mai repede soluții mai bune ca să crești calitatea relațiilor personale sau/și profesionale; să găsești mai repede soluții mai bune ca să faci față unei schimbări importante în viața ta (alt tip sau loc de muncă, altă regiune sau țară, căsătorie, nașterea unui copil, divorț, altă etapă de vârstă, pensionare); să-ți schimbi locul de muncă; să alegi un nou drum profesional; să antrenezi capacități precum ascultarea activă, comunicarea eficientă, gestiunea timpului-energiei-stresului, inteligența emoțională și socială, învățarea transformatoare, managementul participativ-transformațional – , îți recomand un program mai lung, după cum urmează:

  • 1 sesiune pentru definirea mai clară a obiectivelor și indicatorilor de monitorizare;
  • 6 sesiuni săptămânale;
  • 2 sesiuni bilunare;
  • 2 sesiuni lunare;
  • 1 sesiune de capitalizare a experienței și monitorizare, la 30 zile după sesiunea precedentă;
  • 2 sesiuni de monitorizare și întreținere: la 3 luni și la 6 luni de la prima monitorizare.

Pentru că, înaintea banilor, mă interesează rezultatele pe care le obținem împreună, pentru acest program primești ca bonus (gratuit):

  • timp suplimentar pe parcursul programului: câte 30 minute în cadrul ultimelor cinci sesiuni (= 25% discount), în cazul în care eu apreciez că lucrezi perseverent și avansezi către obiectivele convenite;
  • 1 sesiune de monitorizare și întreținere, la aniversare (12 luni de la începutul Programului).

Prima sesiune o plătești înainte. Pentru toate celelalte sesiuni, creăm împreună planul de plăți cel mai convenabil pentru tine (poți plăți lunar, pe parcursul a 12 luni).

Da, spun aceasta foarte onest: pe mine mă interesează rezultatele înaintea banilor, pentru că doar ele îmi aduc și satisfacțiile profesionale pentru care muncesc, și clienți noi.

Iar ca să obținem rezultate foarte bune e obligatoriu ca tu să conștientizezi corect valoarea rezultatelor pe care ți le dorești și să fii hotărât/ă să depășești toate obstacolele: dacă vrei să joci în Super League, nu poți s-o faci cu automotivarea, angajarea personală și eforturile, inclusiv financiare, ale unui jucător din divizia a doua.

Contact

3. Cât costă un program de coaching-dezvoltare pentru echipe ?

Pasul 1

Pornim întotdeauna de la o sesiune preliminară cu managerul / managerii, fie în cadrul unei întâlniri față în față, fie prin Skype/ZOOM, pentru o primă investigare a nevoilor pe care tu și membrii echipei tale le conștientizați, precum și a unor nevoi mai profunde, pe care nu le conștientizați.

Prețul acestei prime sesiuni cu managerul / managerii este de 200 euro/oră, iar durata ei variază, de regulă, între 1-3 ore.

Pasul 2

Pe baza acestor prime informații obținute cu privire la nevoile echipei, creez  un program specific pentru echipa ta sau pentru unul/unii dintre membrii echipei, pe care îl definitivăm apoi împreună; pe parcurs, programul inițial poate fi adaptat și readaptat, în funcție de alte nevoi descoperite în timpul sesiunilor și de alegerile pe care voi le faceți.

Programele pe care eu le ofer utilizează și metode de cercetare calificată (observații calitative, interviuri calitative, focus-grupuri): eu sunt și sociolog, iar atunci când lucrezi cu mine ne bazăm întotdeauna pe câteva rezultate de cercetare calitativă, de profunzime, astfel încât munca noastră să fie bine întemeiată pe o cunoaștere mai corectă a realității.

Prețurile obișnuite pe care le plătesc clienții mei sunt acestea:

  • pentru sesiuni individuale (manageri sau angajați): 225 euro/sesiunea de 90 minute;
  • pentru programe de grup (8-25 persoane) „one-shot”: 200 euro/persoană pentru două sesiuni de 90+ minute fiecare, cu pauză de 20 minute între ele; timpul total = 4 ore;
  • pentru programe mai ample, prețul va fi calculat după cercetarea preliminară a nevoilor; discount-uri + alte bonusuri (prelungiri gratuite ale sesiunilor și o sesiune de monitorizare și întreținere gratuită) pot fi discutate.

Contact

Regula de aur atunci când cumperi:
scump e doar produsul care nu își merită banii.

Abonare la newsletter


Abonează-te aici

Programează o sesiune


Contact

Ma intereseaza opinia ta, scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.