”O luptă-i viața…”, dar lupți cu tine, ori împotriva ta?


04.10.2013

”Lupt cu mine” / ”Trebuie să lupți cu tine” – spunem adesea, atunci când dorim să facem o schimbare semnificativă în modurile noastre de a gândi și a acționa.

Mulți cred că a lupta CU tine ar însemna același lucru cu a lupta ÎMPOTRIVA ta.

E fals.

A descoperit aceasta și una dintre clientele mele, care îmi scrie, între două sesiuni față în față :

”M-am gandit ca daca ego-ul meu e atat de puternic si cumva si datorita lui am ajuns pana aici, ar fi bine daca as fi prietena cu el, cu ego-ul. Am adaptat indemnul pe care mi-l spun dimineata si orice alt indemn, gand, observatie pe care mi le spun in diverse ocazii, de la ”eu” la ”noi”, adica eu si ego-ul meu, eu si cu mine, eu cea de acum si eu cea care incep sa devin.
 (…)
Imprietenindu-ma cu ego-ul meu si lucrand impreuna in asa fel incat amandurora sa ne fie bine, deja simt ca devenirea se intampla mai facil.

Am observat cu bucurie o tendinta de a termina lucrurile deja incepute, de a nu trece la alta lucrare pana nu o termin pe cea inceputa deja, de  a ma tine de lista de lucruri de facut. E o noutate in ceea ce ma priveste…”

Ce sentiment fantastic când ai dovada că provocările și suportul pe care le oferi constituie un catalizator pentru astfel de conexiuni pe care le produce mintea altui om! A lui, nu a ta!

Nu a primit de la mine această înțelepciune; a descoperit-o în ea însăși, provocată de conversațiile noastre și acționând în acord cu ele, observându-și atent propriile experiențe, reflectând la ele și capitalizându-le pe acelea care au semnificație pentru ea. Iar înțelepciunea proprie pusă la treabă începe să dea roade după doar trei sesiuni.

Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc!
Și omului care lucrează atât de serios CU el însuși, și lui Dumnezeu… și – de ce nu? – mie însămi, pentru că muncesc mult și reușesc să ofer tot ce pot eu mai bun în relația cu fiecare om care primește cu încredere ce pot eu oferi.

.

Ma intereseaza opinia ta, scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.