Coach-mentor-consilier

Am acumulat în timp competențe variate, multidisciplinare, și multă experiență de muncă și de viață. Le-am combinat interdisciplinar și am creat un produs nou pe piața serviciilor de învățare și dezvoltare.

Modelul de învățare-dezvoltare pe care l-am creat este, în acest moment, singurul model de învățare și dezvoltare produs în România, pornind de la o abordare sociologică-antropologică; altfel spus, singurul bazat pe cercetarea condițiilor socioculturale din România și a structurilor de personalitate-caracter modelate în și de aceste condiții.

Acest model combină interdisciplinar resurse din coaching, mentorat, consiliere, educație și cercetare științifică, împletite flexibil, în funcție de nevoile fiecărui beneficiar. El asigură dezvoltarea personală indispensabilă pentru dezvoltarea profesională.

Muncesc cu pasiune pentru aceia care își doresc:

 • un coach-mentor-consilier personal (dezvoltare personală și în carieră, relații de familie, relația cu sine);
 • un coach-mentor-consilier pentru manageri și echipe (leadership, comunicare, relații);
 • un moderator sau facilitator cu experiență pentru conferințe, seminarii, workshop-uri;
 • un speaker sau un autor care spune altceva decât clișeele pe care le vehiculează cei mai mulți speakeri și autori din industria dezvoltării personale și dezvoltării resurselor umane (coaching, mentorat, training etc.).

În calitate de coach-mentor-consilier, am acumulat mai mult de 2000 ore de lucru direct cu clienții – manageri din sectoarele bancar, IT, sănătate și administrație locală; echipe; persoane fizice cu ocupații foarte diferite.

Am publicat mai mult de 200 de articole pe teme legate de dezvoltare personală, carieră, leadership, echipă, familie, educație.

Diferența pe care o aduc eu pe piața serviciilor din domeniu

Când vorbesc cu oamenii, observ că cele mai semnificative lucruri din viața și cariera mea sunt, pentru ei, faptul că mi-am definit întotdeauna drumul prin valori, nu prin destinații precise considerate ”de succes”, și că atașamentul la valori mi-a dat puterea să fac o carieră de succes, iar apoi să mă rup din vârful ierarhiei universitare, după 30 ani de muncă pasionată în învățământ, ca să construiesc o carieră nouă, bazată și ea tot pe valori.

De asemenea, mulți apreciază faptul că împletesc interdisciplinar competențe de coach-mentor-consilier și că îmi întemeiez munca pe cercetare.

Am reflectat atent şi, fără falsă modestie, iată ce fac mai bine decât majoritatea oamenilor pe care îi cunosc – ceea ce nu înseamnă în niciun caz că pretind a fi “cea mai” (orice clasament e foarte relativ), ori că nu aș greşi niciodată: sunt un om ca oricare dintre oameni; și fac parte dintre oamenii care nu ezită să greșească, pentru că fiecare greșeală e o linie de start într-o nouă cursă de învățare-dezvoltare.

 • Am competențe și experiențe de muncă interdisciplinare, care mi-au permis să creez o metodă de lucru originală, prima creată în România și care ia în calcul particularitățile profunde ale societății românești.
 • Reuşesc să trăiesc în armonie cu propriile valori. Mulți îmi spun că, pentru ei, sunt un model în ce priveşte integritatea, respectul de sine şi respectul pentru ceilalţi. La fel în ce priveşte autenticitatea, onestitatea cu sine, buna credinţă.
 • Am mai mult curaj să-mi asum riscul de a ieşi din zona de confort pentru a învăța lucruri noi și, astfel, a o lărgi, îmbogăți, restructura; mai mult curaj să sparg “cercurile” care mă limitează şi restrâng.
 • Ştiu cum se capitalizează experienţa, cum poţi să transformi trecutul şi prezentul în investiţie aducătoare de beneficii.
 • Imaginez mai repede modalităţi concrete de aplicare a “teoriei” în viaţa reală.
 • Intuiesc adesea lucruri pe care ceilalţi nu le văd decât mult mai târziu.
 • Observ mai repede “tiparele” din acţiunile indivizilor şi grupurilor.
 • Pun întrebări acolo unde cei mai mulţi văd adevăruri absolute.
 • Am o capacitate mai bună de a procesa calitativ informaţie socio-umană complexă.
 • Corelez întrebări şi informaţii între care alţii nu văd nicio legătură.
 • Văd lucrurile mai amplu şi sunt mai atentă la nuanţe.
 • Sunt mai riguroasă: analizez cu mai multă acurateţe; am răbdare să reflectez asupra unor interpretări diferite; verific ce probe pro şi contra am pentru fiecare ipoteză.
 • Am un simţ al limbii române mai bun, mai nuanţat.
 • Am o atitudine nu doar pozitivă, ci şi constructivă în tot ce fac.
 • Nu încerc să conving pe nimeni că eu am dreptate. Spun doar ce gândesc şi îi las celuilalt dreptul să aleagă.
 • Sunt mai atentă să ascult şi să citesc activ, empatic şi constructiv.
 • Sunt mai atentă să comunic propriile idei într-o direcţie constructivă.
 • Recunosc uşor când greşesc şi accept fără probleme o idee a altcuiva, dacă argumentele lui/ei sunt mai solide decât ale mele
 • Acţionez mai consecvent după principiul „câştig(i)-câştig” (win-win).

Acestea sunt lucrurile pe care le poţi învăţa nu de la mine, ci lucrând efectiv, antrenându-te, inspirat(ă) deîntrebările, exemplele, explicaţiile şi recomandările mele.

Servicii

Business is simply about creating something that makes life better for other people. And so, if you can do that, you call it «business» ” (Richard Branson).

Eu creez, de mai bine de 30 ani,  situații de învățare și dezvoltare care fac viața multor oameni mai bună.

Credința mea, întemeiată pe cercetare științifică, este că orice om are la îndemână un rezervor de resurse și limite interioare și sociale; nu ”calități” și ”defecte”. Doar un rezervor de resurse și limite variate, care pot fi descoperite, dezvoltate și valorificate mai bine, cu beneficii atât pentru el/ea, cât și pentru cei din jur. Ceea ce oamenii numesc ”calități” și ”defecte” sunt, de fapt, resurse și limite folosite în acord sau în dezacord cu scopurile noastre și cu ceea ce un anumit mediu social consideră că e bine, frumos, normal etc.

În programele pe care le ofer, îi ajut pe oameni să conștientizeze care sunt resursele pe care ei le folosesc în acțiunile lor de fiecare zi și în ce măsură le folosesc în acord sau în dezacord cu scopurile sau proiectele lor; apoi, îi ajut să creeze soluții practice pentru a folosi resursele respective mai productiv și mai benefic pentru ei și pentru ceilalți semnificativi (familie, colegi/echipă, prieteni, concetățeni…).

Ca antreprenor, cel mai bine mă definește această expresie: antreprenor în domeniul ideilor / valorilor (idea entrepreneur), lansată de John Butman, pentru a numi o carieră nouă, emergentă în secolul XXI.

The idea entrepreneur is an individual, usually a content expert and often a maverick, whose main goal is to influence how other people think and behave in relation to their cherished topic. These people don’t seek power over others and they’re not motivated by the prospect of achieving great wealth. Their goal is to make a difference, to change the world in some way.

Da, scopul meu e să fac o diferență, să schimb lumea în care trăim, ajutându-te și pe tine să schimbi ce merită schimbat în viața ta: personală, de familie, profesională sau comunitară.

Coach-mentor-consilier. Cel mai complex curs de dezvoltare personala

Abonare la newsletter


Abonează-te aici

Programează o sesiune


Contact

Ma intereseaza opinia ta, scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.