Aici afli cum să calculezi prețul corect și cat costa un program de dezvoltare personala și profesională elaborat și ghidat de mine:

 1. Cum să calculezi prețul corect?
 2. Cât costă un program individual de dezvoltare personal-profesională?
 3. Cât costă un program de dezvoltare personal-profesională pentru echipe/organizații?

1. Regula de aur atunci când cumperi:
scump e doar produsul care nu își merită banii.

Eu mi-aş dori să pot ajuta cât mai mulţi oameni fără să cer nimic în schimb; ar fi idealul de viaţă pentru mine.

Însă trăiesc şi eu, ca toată lumea, în economia de piaţă. Aşa că îmi vând ideile, energia şi timpul la prețul pe care îl merită, raportându-le la valoarea adăugată pe care știu că ți-o ofer și la valoarea adăugată pe care o creăm împreună, precum și la prețurile practicate de profesioniștii de top de pe piață.

Respect posibilităţile de plată ale fiecărui om, cu condiţia ca și el/ea să conștientizeze foarte bine cât valorează ce vrea să obțină lucrând cu mine şi să-mi respecte munca la adevărata ei valoare. Fiecare minut în care ascult activ, empatic și constructiv, fiecare întrebare pe care o adresez, fiecare răspuns pe care îl dau, fiecare recomandare pe care o fac şi fiecare articol pe care îl scriu presupun nu doar timp și energie pe care eu le consum pe loc, ci și capacităţi şi competenţe la care am ajuns – şi pe care le perfecţionez continuu – în mii de ore de studiu şi exerciţiu, consumând multă energie nervoasă, plătind foarte mulţi bani şi renunţând la foarte multe plăceri.

Primul obstacol pe care ai nevoie să îl depășești e sistemul tău de valori, nu banii.

Care e MIZA, SCOPUL

pentru care îți dorești tu acest program de dezvoltare?

Cât de important e pentru tine să vezi acest scop realizat?

Măsoară importanța în bani:

câți bani apreciezi tu că MERITĂ acest scop al tău?

Calculează cât cheltuiești pentru alte scopuri și compară. Cât ai risipit în ultimul an – fără să-ți dai seama – pentru mâncare nesănătoasă, băuturi nesănătoase, haine nu neapărat necesare, gadgeturi și accesorii care îți satisfac nevoi de moment, produse și servicii de înfrumusețare fizică, ţigări, distracţii, ieşiri de weekend şi vacanţe etc.? Sunt ele mai importante pentru tine decât ce îți dorești să obții după un program de dezvoltare? Atunci nu merită să contractezi acest program.

Dacă ești manager, cât ai risipit în ultimul an pentru lucruri prea puțin utile pentru echipa și compania / firma ta? Sunt ele mai importante pentru tine decât ce îți dorești să obții după un program de dezvoltare? Atunci nu merită să contractezi acest program.

Aici faci o investiţie care îți aduce beneficii profunde și pe termen lung. În primul rând, în echilibrul relaţiei cu tine însuți / însăți, cu oamenii care contează pentru tine, cu munca ta și cu viața ta. Apoi, venituri mai mari sau / şi economii în viitor: performanțe mai bune în munca ta și a echipei tale, un job mai bun, o sănătate mai bună etc. Cât crezi tu că valorează toate aceste lucruri?

2. Cât costă un program individual
pentru persoane fizice ?

Prețul pe care îl plătesc de obicei clienții mei este de 150 euro pentru sesiunile de 60 minute și 200 euro pentru sesiunile de 90 minute.

Poți contracta o singură sesiune sau două-trei, pentru un scop punctual – de pildă: să iei o decizie ; să pui la punct câteva detalii înainte de o discuție cu miză importantă pentru tine (un interviu de angajare, evaluarea performanțelor tale de către superiorul tău ierarhic, solicitarea și negocierea unei măriri de salariu, o discuție cu partenerul tău de afaceri, o ședință a consiliului de administrație).

Programul care dă rezultatele cele mai bune cuprinde 14 sesiuni. Pentru un scop mai complex – de pildă: să-ți conștientizezi mai bine resursele; să conștientizezi unele obstacole pe care ți le ridici singur/ă și să descoperi soluții ca să le depășești; să antrenezi capacități precum ascultarea activă, comunicarea eficientă, gestiunea timpului-energiei-stresului, inteligența emoțională și socială, învățarea transformatoare, managementul participativ-transformațional – , îți recomand un program mai lung, după cum urmează:

 • 1 sesiune pentru definirea mai clară a obiectivelor și indicatorilor de monitorizare;
 • 6 sesiuni săptămânale;
 • 2 sesiuni bilunare;
 • 2 sesiuni lunare;
 • 1 sesiune de capitalizare a experienței și monitorizare, la 30 zile după sesiunea precedentă;
 • 2 sesiuni de monitorizare și întreținere: la 3 luni și la 6 luni de la prima monitorizare.

Pentru că, înaintea banilor, mă interesează rezultatele pe care le obținem împreună, pentru acest program primești ca bonus (gratuit):

 • timp suplimentar pe parcursul programului: câte 30 minute în cadrul ultimelor cinci sesiuni (= 25% discount), în cazul în care eu apreciez că lucrezi perseverent și avansezi către obiectivele convenite;
 • 1 sesiune de monitorizare și întreținere, la aniversare (12 luni de la începutul Programului).

Prima sesiune o plătești înainte. Pentru toate celelalte sesiuni, creăm împreună planul de plăți cel mai convenabil pentru tine (poți plăți lunar, pe parcursul a 12 luni).

Da, spun aceasta foarte onest: pe mine mă interesează rezultatele înaintea banilor, pentru că doar ele îmi aduc și satisfacțiile profesionale pentru care muncesc, și clienți noi.

Iar ca să obținem rezultate foarte bune e obligatoriu ca tu să conștientizezi corect valoarea rezultatelor pe care ți le dorești și să fii hotărât/ă să depășești toate obstacolele: dacă vrei să joci în Super League, nu poți s-o faci cu automotivarea, angajarea personală și eforturile, inclusiv financiare, ale unui jucător din divizia a doua.

Banii sunt doar un instrument :
folosește-i pentru a descoperi, a dezvolta şi a pune în valoare ce ai mai bun în tine!

La care dintre cheltuielile obişnuite ești dispus(ă) să renunţi sau să faci economii în următoarele 6-12 luni, pentru a investi într-un proces de cunoaştere, învățare şi dezvoltare – personale, profesionale sau / și organizaționale – profunde și cu beneficii pe termen lung?

Nu “poţi” (?!) economisi sau renunţa la nimic?

Când te hotărăști că MERITĂ și MERIȚI, scrie-mi !

Contact

Investiția cea mai bună e un program de grup combinat cu sesiuni individuale.

Citește pagina care descrie programul de grup.

Cat costa cel mai complex curs dezvoltare personala profunda

3. Cât costă un program pentru echipe/organizații ?

Pasul 1

Pornim întotdeauna de la o sesiune preliminară cu managerul / managerii, fie în cadrul unei întâlniri față în față, fie prin Skype, pentru o primă investigare a nevoilor pe care tu și membrii echipei tale le conștientizați, precum și a unor nevoi mai profunde, pe care nu le conștientizați (eu sunt și cercetător profesionist / sociolog, iar atunci când lucrezi cu mine ne bazăm întotdeauna pe câteva rezultate de cercetare calitativă, de profunzime).

Prețul acestei prime sesiuni cu managerul / managerii este de 150 euro/oră, iar durata ei variază, de regulă, între 1-3 ore.

Pasul 2

Pe baza acestor prime informații obținute cu privire la nevoile echipei, creez  un program specific pentru echipa ta sau pentru unul/unii dintre membrii echipei, pe care îl definitivăm apoi împreună; pe parcurs, programul inițial poate fi adaptat și re-adaptat, în funcție de alte nevoi descoperite în timpul sesiunilor și de alegerile pe care voi le faceți.

Prețurile obișnuite pe care le plătesc clienții mei sunt acestea:

 • pentru programe de grup (8-15 persoane): 200 euro/persoană/o zi de lucru (6 ore de lucru efectiv, cu 2 pauze de cafea de 20 minute fiecare și o pauză de masă de o oră);
 • pentru sesiuni individuale: 200 euro/sesiunea de 90 minute;
 • pentru programe mai ample, ofer 10-20% discount + alte bonusuri (prelungiri gratuite ale sesiunilor și o sesiune de monitorizare și întreținere gratuită).

Regula de aur atunci când cumperi:
scump e doar produsul care nu își merită banii.

Abonare la newsletter


Abonează-te aici

Programează o sesiune


Contact

Ma intereseaza opinia ta, scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.