Experţi în arta de a nu reuşi


03.21.2012

Publicat în revista Cariere.

De data aceasta, articolul meu e foarte scurt, exact atât cât cred că e necesar ca să aducă o diferenţă în vieţile unor oameni. Nu mă interesează « ratingul » când scriu, mă interesează ca ceea ce ofer să aducă o diferenţă în viaţa cuiva.

Dacă o singură persoană îmi scrie că un articol, mai lung sau foarte scurt, a contribuit la o astfel de diferenţă, efortul meu are mai mult sens decât dacă aş avea milioane de cititori superficiali.

După « Ce îţi rămâne dacă pierzi totul ? » , o cititoare mi-a scris : « Rareori am curajul de a face acest exerciţiu şi nu trec de primele 3 întrebări. În fiecare zi încerc a-mi depăşi teama pentru a răspunde întrebărilor din articol ».

Îi răspund aici, pentru că sunt mulţi care au aceeaşi problemă. Aflaţi « pe val » sau măcar « la linia de plutire », evită să ia în calcul şi posibile scenarii negative, iar unii se ascund într-o falsă gândire pozitivă, înţeleasă după modelul struţului care se spune că îşi ascunde capul în nisip ca să nu vadă pericolul.

Chiar încerci să-ţi depăşeşti teama, ori ţi-o alimentezi? De fiecare dată când “încercăm” şi abandonăm, ne alimentăm, de fapt, slăbiciunile, fricile. Nu mai “încerca” nimic, du întotdeauna lucrurile până la capăt, priveşte în faţă rezultatul şi învaţă din el, indiferent cum arată. Numai aşa te vindeci de toate fricile.

Dacă tot « încerci » şi te opreşti pe drum, vei deveni expert(ă) în arta de a nu reuşi.

Dimpotrivă, dacă duci de fiecare dată lucrurile la capăt, focalizându-te pe a da ce poţi tu mai bun în contextul dat şi pe a învăţa din experienţă, te vei cunoaşte mai bine, îţi vei întări respectul de sine şi încrederea şi vei acumula tot ce-ţi trebuie pentru reuşite solide.

Deci : ce anume duci la capăt astăzi ?

Ma intereseaza opinia ta, scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.