Când și cum reușesc să fiu un coach excepțional



06.20.2022

Sunt deja foarte mulți coachi în toată lumea. Mulți dintre ei sunt foarte buni. Puțini sunt excepționali. Eu am vrut să fiu unul excepțional. Și am reușit. Sunt lipsită de modestie și mă laud singură, gândești, iar asta nu-ți place deloc? Dacă da, spune-i „Stop!” Judecătorului din tine și: observă că am scris „când”, iar…

Training coaching-style: „Când mă uit la ce fac acum, mi se pare o rușine ce am făcut până acum”



02.23.2022

Training-ul e o activitate considerată foarte diferită de coaching. Un analist harnic ar putea enumera atâtea deosebiri cât să nu mai îndrăznești a gândi măcar că între ele ar putea fi vreo legătură. Eu am, însă, o obsesie sănătoasă a construirii unor punți și canale de circulație între discipline și ocupații: atâta vreme cât acceptăm…

Prin ce e cu adevărat valoros și unic coachingul în secolul XXI?



12.12.2021

Te-ai întrebat vreodată prin ce e cu adevărat valoros și unic coachingul? Când, pentru ce și de ce ai apela la un coach în loc să apelezi la un alt profesionist? Ai alege ocupația de coach? De ce? Sunt mulți care au căutat răspunsuri la aceste întrebări cu mult înaintea mea sau a ta. Studiind…

Pesimismul și deprimarea recurente pot indica un tip de funcționare umană absolut normală și foarte productivă



11.18.2021

Pesimismul și deprimarea recurente sunt, de obicei, considerate simptome ale unei funcționări anormale, iar uneori chiar patologice, fiind asociate cu boli psihice precum, ca să dau cel mai cunoscut exemplu, depresia, ori tulburarea bipolară de personalitate. Eu nu știu să existe în psihologie o abordare care să le asocieze cu un tip specific de funcționare…

Inteligența emoțională, modelul RULER/CINEVA



12.04.2019

Fă chiar acum legătura între ce citești aici și viața ta ! Ce înțelegi tu prin emoții ? Amintește-ți o situație în care emoțiile tale sau ale altei persoane te-au ajutat să faci ce îți doreai să faci și să obții ce îți doreai să obții. Amintește-ți o situație în care emoțiile tale sau ale…

Proiectul-TU : care sunt direcțiile tale prioritare de lucru ?



07.09.2019

Acest articol, Proiectul-TU, îți oferă un fragment din cartea la care lucrez acum. Lectură plăcută și cu folos îți doresc! Care e proiectul-TU cu care începi tu lectura acestei cărți ? Oferă-ți câteva minute de gândire : ce îți dorești tu să câștigi pe parcursul lecturii acestei cărți și după ce vei fi terminat de citit ? în…

Pentru cine sunt programele de dezvoltare personală, profesională, familială și societală?



06.12.2019

Beneficiară, 2019: „Toți cei care m-au întâlnit anul acesta și au știut povestea zbuciumului meu cu acest program m-au întrebat: tocmai tu? ce-ți mai trebuie? ești minunată, excepțională, extraordinară, de ce te chinui? de ce te pui singură în situația asta? Sigur. Dar și obosită, confuză, copleșită, dezorientată, lipsită de energie, de orizont și de…

” Delict de orgoliu / Complex de superioritate ”



05.07.2019

Sincronicitate? Ieri i-am spus cuiva cele din fotografie. A comentat că nu-mi primește sfatul – care ”sfat”? că eu chiar nu văd niciunul! – și m-a acuzat de ”delict de orgoliu”. Astăzi i-am spus altcuiva că nu putem lucra împreună și e mai bine să apeleze la altcineva; am renunțat la aproape 3000 euro; nu e…

Călătorie prin jungla ta interioară



02.12.2019

„If you don’t know where you want to go, then it doesn’t matter which path you take.” (Lewis Carroll) Dacă nu știi unde vrei să ajungi, nu contează pe ce drum o apuci. Doar că un drum ales la întâmplare, ori pentru că așa fac sau spun alții, te poate duce acolo unde tu nu…

Ca să poți mai mult, ieși din „ramă” !



02.04.2019

”Ce faci cand te uiti la cate stii si poti, dar faci prea putin, pentru ca simti ca nu esti suficient de bun/a?”. Am auzit și citit de multe ori această întrebare. Am auzit de multe ori și ”Stiu zicale si exemple din carti, vreau sa stiu cum ai trecut peste asta sau, daca esti…