Inteligența emoțională, modelul RULER/CINEVA



12.04.2019

Fă chiar acum legătura între ce citești aici și viața ta ! Ce înțelegi tu prin emoții ? Amintește-ți o situație în care emoțiile tale sau ale altei persoane te-au ajutat să faci ce îți doreai să faci și să obții ce îți doreai să obții. Amintește-ți o situație în care emoțiile tale sau ale…

Proiectul-TU : care sunt direcțiile tale prioritare de lucru ?



07.09.2019

Acest articol, Proiectul-TU, îți oferă un fragment din cartea la care lucrez acum. Lectură plăcută și cu folos îți doresc! Care e proiectul-TU cu care începi tu lectura acestei cărți ? Oferă-ți câteva minute de gândire : ce îți dorești tu să câștigi pe parcursul lecturii acestei cărți și după ce vei fi terminat de citit ? în…

Învață cum să îi dai aripi pentru lumea lui !



02.19.2019

”Mi-a lipsit dorul de tine”. La 8 ani, Alex, nepotul meu, nu a dat acestei propoziții înțelesurile pe care le putem da ca adulți cu experiență. Dar tocmai a dat glas unei nevoi umane foarte profunde, pe care mulți, foarte mulți adulți nu o conștientizează: nevoia de… dor. A-ți fi dor e o nevoie care,…

Călătorie prin jungla ta interioară



02.12.2019

„If you don’t know where you want to go, then it doesn’t matter which path you take.” (Lewis Carroll) Dacă nu știi unde vrei să ajungi, nu contează pe ce drum o apuci. Doar că un drum ales la întâmplare, ori pentru că așa fac sau spun alții, te poate duce acolo unde tu nu…

Merită să dai banii pe programe de dezvoltare personal-profesională?



07.28.2018

Depinde de rezultatele la care ajungi. Dacă ai ajunge la rezultatele pe care le enumeră ea mai jos, tu ai spune că merită? ”De unde am plecat? (copy-paste din contractul semnat la începutul programului) / Unde am ajuns? (sintetizează câștigurile din program): 1. Simt că pot să cer mai mult de la mine, dar nu…

Ce înseamnă perfecționism și ce înseamnă perfecto-patologie?



08.14.2017

În sociologie, deosebim între birocrație (reglementarea acțiunilor sociale prin norme care contribuie la o mai eficientă utilizare a resurselor și la asigurarea unei ordini de drept) și biropatologie (excesele sau lacunele de reglementare, care împiedică utilizarea eficientă a resurselor și generează injustiție socială, corupție, dezorganizare). După același model, observ, în programele de dezvoltare pe care…

Chiar crezi în proverbul ”Niciodată nu e prea târziu”?



03.19.2017

E fals. Proverbele nu sunt întotdeauna înțelepte. Da, e bine să crezi în ”Mai bine mai târziu decât niciodată”. Dar ”Niciodată nu e prea târziu” e o iluzie. O utopie. O capcană. De foarte multe ori, mai tarziu e pur si simplu prea tarziu. Aproximativ 90% dintre oamenii care îmi scriu încep așa: ”Va urmaresc…

Propunându-mi ”să mor” am reușit să trăiesc

Propunându-mi ”să mor” am reușit să trăiesc



12.03.2016

In saptamanile din urma m-am hotarat sa fac un test. Mi-am propus sa ma opresc, “sa mor” putin, subit. M-am gandit, atunci cand mi-am propus asta, sa imi imaginez daca lumea se va opri in loc, daca cei 80 de oameni care acum sunt un pic contrariati de schimbarile mele (chiar daca unii imi spun…

Visul despre căsnicie și realitatea căsniciei



11.02.2016

 S-a îndrăgostit de un canar pe care l-a închis într-o colivie de aur și apoi s-a plictisit de el fiindcă nu mai cânta. Pe parcursul ultimei sesiuni, am fost ca într-un montagne-russe din punct de vedere emoțional. În zilele de după, m-am gândit destul de mult la problemele mele conjugale, uneori cu încrâncenare, alteori cu…

Cea mai proastă mamă din lume

Cea mai proastă mamă din lume



08.31.2016

”Va scriu eu , mama unui tanar de aproape 20 de ani, el, fiul meu, fiind cel aflat la rascruce de drumuri. Sau poate eu….? L-am crescut singura dintru’ nceput pana la momentul prezent, iar intelepciunea atribuita de altii nu imi anuleaza eticheta de ”cea mai proasta mama din lume”, pe care mi-o pun singura,…