Lhasa, Tibet : povestea unei iubiri spirituale



08.27.2018

Continuu să extrag, din călătoria în China-Tibet-Nepal, resurse pentru dezvoltare personal-profesională. Îți povestesc aici cum și unde am descoperit eu în Lhasa, vechiul centru al budismului tibetan, sensul profund al iubirii ce face din noi ființe autentic spirituale. Vei fi surprins/ă să afli că nici spiritul lui Buddha, de la care poate aștepți să te lumineze…

Secole de istorie trăite în două zile: Marele Zid Chinezesc, Orașul Interzis si Piața Tiananmen



07.14.2018

E prima mea excursie de grup și îi simt din plin avantajele: oameni sensibili și inteligenți cu care să împărtășești emoții și gânduri, oameni atenți și buni care îți acordă suport la nevoie…; cineva spunea că a fost în multe astfel de excursii, însă grupul acesta a avut o atmosferă amicală pe care n-a mai…

Beijing – surprizele și frustrările unui turist-explorator. 2: Prinț și cerșetor



07.11.2018

Beijing – surprizele și frustrările unui turist-explorator. 2: Prinț și cerșetor. Despre oameni și contraste socioeconomice Oriunde în lume, obișnuiesc să rătăcesc pe străzi, la pas, cu rucsacul în spate, în căutarea tipicului și neașteptatului – reflex de cercetător calitativ, probabil. În cartierul în care, în cele din urmă, am reușit să ne cazăm, mă…

Beijing – surprizele și frustrările unui turist-explorator (1)



07.09.2018

Beijing – surprizele si frustrarile unui turist-explorator (1) Ajungem în Beijing după-amiază, după un zbor lung de la Doha. Suntem așteptați (călătorie de grup, organizată), iar drumul către hotel ne dezvăluie o mare capitală ca oricare alta: trafic intens, clădiri moderne… Ne bucurăm că hotelul în care urma să fim cazați se află în centrul…

Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte: știință și metaforă



07.13.2016

Motto: Acceptarea unor limite nu e neapărat semn de bătrânețe, așa cum refuzul lor nu e neapărat semn de tinerețe. Am primit astăzi, de ziua mea, această urare: La mulți ani, draga mea, tinerețe fără bătrânețe și povești frumoase, fără de sfârșit… Ce primesc mai bun să finalizez, în sfârșit, acest articol gândit și început…

De ce musulmanii și ateii pot spune ”Hristos a înviat”  ?

De ce musulmanii și ateii pot spune ”Hristos a înviat” ?



05.02.2016

Nu e o încercare de prozelitism, e un răspuns la o provocare intelectuală. Prietenii virtuali te pot provoca, adesea, să-ți pui întrebări pe care nu ți le-ai pus și să cauți răspunsuri pe care nu le aveai. La întrebarea din titlul acestui articol m-a provocat o postare Facebook: ”Paştile Domnului anul ăsta: cu prieteni creştini…

Cum gândește un performer de 15 ani: violonista Mălina Ciobanu



09.02.2014

* Ascultați, să vedeți de ce e în stare: la 15 ani, cântă deja dumnezeiește. Iar apoi aflați, de la ea însăși, care sunt ”secretele” performanțelor ei; sublinierile îmi apațin. Care au fost cele mai importante trei succese ale tale de până acum = performanțe care ți-au adus recunoașterea socială cea mai mare? Pentru un…