Când spun „puneți mâna pe carte”, nu înseamnă că sunt „ruptă de realitate” ori „elitistă”



02.24.2024

De fiecare dată când cineva care a studiat mai mult într-un domeniu, sau în mai multe, spune tranșant ce gândește despre un subiect din acel domeniu, iar ce spune nu se potrivește cu ce spun cei care au învățat mult mai puțin, aude fie că e „rupt/ă de realitate”, fie că e „elitist/ă”, fie  „te…

Când și cum reușesc să fiu un coach excepțional



06.20.2022

Sunt deja foarte mulți coachi în toată lumea. Mulți dintre ei sunt foarte buni. Puțini sunt excepționali. Eu am vrut să fiu unul excepțional. Și am reușit. Sunt lipsită de modestie și mă laud singură, gândești, iar asta nu-ți place deloc? Dacă da, spune-i „Stop!” Judecătorului din tine și: observă că am scris „când”, iar…

Libertate de credință și coaching-dezvoltare



04.07.2022

Te-ai întrebat vreodată dacă există vreo legătură între libertatea de credință și coaching-dezvoltare? Îți ofer aici câteva răspunsuri. Una dintre valorile foarte puternice după care eu am învățat, în timp, să mă ghidez ca profesionist e respectul total pentru valorile beneficiarului / clientului. Nu mai încerc de multă vreme să conving pe cineva să-și schimbe…

Analfabetismul funcțional se asociază cu neascultarea funcțională



03.09.2022

Motto: „Cel care nu știe să tacă, nu poate vorbi.” „Ascultă, vei fi înțelept. Începutul înțelepciunii este tăcerea.” (atribuite matematicianului și filosofului Pitagora) În școala lui Pitagora – da, acela care a descoperit cunoscuta teoremă din geometrie de care ne folosim și astăzi, după 2500 de ani – discipolii începeau învățătura cu cel puțin doi…

Prin ce e cu adevărat valoros și unic coachingul în secolul XXI?



12.12.2021

Te-ai întrebat vreodată prin ce e cu adevărat valoros și unic coachingul? Când, pentru ce și de ce ai apela la un coach în loc să apelezi la un alt profesionist? Ai alege ocupația de coach? De ce? Sunt mulți care au căutat răspunsuri la aceste întrebări cu mult înaintea mea sau a ta. Studiind…

Inteligența emoțională, modelul RULER/CINEVA



12.04.2019

Fă chiar acum legătura între ce citești aici și viața ta ! Ce înțelegi tu prin emoții ? Amintește-ți o situație în care emoțiile tale sau ale altei persoane te-au ajutat să faci ce îți doreai să faci și să obții ce îți doreai să obții. Amintește-ți o situație în care emoțiile tale sau ale…

Proiectul-TU : care sunt direcțiile tale prioritare de lucru ?



07.09.2019

Acest articol, Proiectul-TU, îți oferă un fragment din cartea la care lucrez acum. Lectură plăcută și cu folos îți doresc! Care e proiectul-TU cu care începi tu lectura acestei cărți ? Oferă-ți câteva minute de gândire : ce îți dorești tu să câștigi pe parcursul lecturii acestei cărți și după ce vei fi terminat de citit ? în…

” Delict de orgoliu / Complex de superioritate ”



05.07.2019

Sincronicitate? Ieri i-am spus cuiva cele din fotografie. A comentat că nu-mi primește sfatul – care ”sfat”? că eu chiar nu văd niciunul! – și m-a acuzat de ”delict de orgoliu”. Astăzi i-am spus altcuiva că nu putem lucra împreună și e mai bine să apeleze la altcineva; am renunțat la aproape 3000 euro; nu e…

Merită să dai banii pe programe de dezvoltare personal-profesională?



07.28.2018

Depinde de rezultatele la care ajungi. Dacă ai ajunge la rezultatele pe care le enumeră ea mai jos, tu ai spune că merită? ”De unde am plecat? (copy-paste din contractul semnat la începutul programului) / Unde am ajuns? (sintetizează câștigurile din program): 1. Simt că pot să cer mai mult de la mine, dar nu…

Cel mai profund înțeles al lui ”Mulțumesc”



07.19.2018

Cel mai profund înțeles al lui ”Mulțumesc”, pe care îl putem învăța observându-i atent pe copii (copiii noștri și ai altora, plus copiii din noi înșine) este acesta: atunci când eu ofer, tu primești; conectarea într-un ”împreună” se realizează doar dacă ambele acte se împletesc, doar dacă amândoi contribuim, unul prin a oferi, altul prin…