Îți dorești să ajungi la o cunoaștere de sine optimist-realistă, fără clișeele obișnuite? Atunci acest program e pentru tine.

Spui „Vreau să descopăr cine sunt eu cu adevărat / Vreau să descopăr care sunt punctele mele tari (strenghts)”? Atunci acest program e pentru tine.

Gândești că ai și calități, poate chiar multe, dar ai și defecte care te fac să te simți nesigur/ă și să te inhibi exact atunci când ar fi în avantajul tău să acționezi, ori să te simți jignit/ă sau vinovat/ă și să te aperi agresiv exact atunci când ar fi în avantajul tău să rămâi calm/ă? Atunci ai mare nevoie de acest program.

Gândești și spui adesea „Așa sunt eu, nu mă pot schimba”? Atunci ai și mai mare nevoie de acest program.

Descoperi resursele ascunse în așa-zisele „defecte” și „puncte slabe”.

Te înțelegi mai bine pe tine (crești self-awareness) și te înțelegi mai bine cu tine (obții armonie cu sine).

Credința mea, întemeiată pe cercetare științifică, este că orice om are la îndemână un rezervor de resurse; nu „calități” și „defecte”. Doar un rezervor de resurse și limite variate, care pot fi descoperite, dezvoltate și valorificate mai bine, cu beneficii atât pentru el/ea, cât și pentru cei din jur. Ceea ce oamenii numesc „calități” și „defecte” sunt, de fapt, resurse folosite în acord sau în dezacord cu ceea ce un anumit mediu social consideră că e bine, frumos, normal etc.

Orice e o resursă - Dezvoltare Integrată Coaching modelul Elisabeta Stănciulescu

.

Imaginează-ți persoana ta ca pe un spațiu de depozitare, o „cămară”. Codul genetic mai întâi, iar apoi familia ta, partenerii tăi de joacă și de distracție, profesorii, colegii de școală și muncă, televizorul, internetul etc. și mai ales tu ați tot adăugat acolo, în ani, câte ceva. Uneori, lucrurile au fost așezate ordonat, în „sertare”; de cele mai multe ori, au fost pur și simplu adunate dezordonat, din mers. De fiecare dată când gândești sau faci ceva, scotocești rapid prin „depozit” și combini ce găsești la îndemână. Cu timpul, „sertarele” s-au înmulțit și nu mai știi exact ce ai prin ele. Cu timpul, lucrurile așezate dezordonat s-au amestecat între ele și nu mai știi de unde să le iei, ori nici nu-ți mai amintești că le ai. Cu timpul, te-ai obișnuit să combini doar câteva, ca atunci când, pentru comoditate, preferi să porți aceleași câteva haine, deși ai în dulap și altele, mai bune. Obișnuințele acestea îți limitează șansele în viață, din cauză că lași nefolosite foarte multe resurse sau le folosești inadecvat. Aceste obișnuințe ale tale le țintim cu prioritate într-un program de coaching-dezvoltare: redescoperi resurse uitate sau rătăcite prin depozitul tău; mai descoperi și care sunt obișnuințele care te împiedică să obții rezultatele pe care ți le dorești (la muncă, în familie, în alte relații); descoperi și ce alte resurse ai nevoie să mai achiziționezi ca să-ți realizezi dorința sau să-ți rezolvi problema; te antrenezi să le combini pe toate mai constructiv și mai productiv; te antrenezi să le folosești cu beneficii mai multe și mai mari în acțiunile tale de fiecare zi.

„Nu ai nevoie de vreun test psihologic ca să descoperi ce metode funcționează mai bine pentru tine, poți face mai precis potrivirea prin încercare și eroare — la urma urmei, tu ești judecătorul ultim al metodelor care te ajută pe tine / You don’t have to take a psychological test to find out which methods will work best for you — you can make the match most precisely through simple trial and error — after all, you are the final judge of what will help you.” (Daniel Goleman)

Dacă te regăsești într-una dintre situațiile descrise mai sus și îți dorești să ajungi la o cunoaștere de sine optimist-realistă, fără clișeele obișnuite, atunci acest program e pentru tine.

Contact

T

e înțelegi mai bine pe/cu tine (self-awareness, armonie cu sine)

Abonare la newsletter


Abonează-te aici

Programează o sesiune


Contact

Ma intereseaza opinia ta, scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.