Ce beneficii obții ?

În cadrul acestui program:

 1. vei face un exercițiu de lectură profundă ghidată a două dintre dialogurile lui Platon, cele mai bune surse „de primă mână” cu privire la metoda socratică la care avem acces (Platon a fost discipol direct al lui Socrate);
 2. în temeiul acestei lecturi, vei înțelege ce înseamnă cu adevărat conversația socratică („maieutica”);
 3. vei descoperi cum poți valorifica pe deplin această resursă extrem de valoroasă care este conversația socratică în practicile tale profesionale, pentru a crește calitatea serviciilor pe care le oferi.

De ce ?

Mulți coachi și mulți profesori invocă maieutica socratică drept temei al metodei lor de lucru.

După 25 de ani de muncă foarte serioasă în lumea profesorilor și 15 ani de muncă la fel de serioasă în lumea coachilor, afirm fără nicio teamă de a greși că maieutica socratică e cel mai adesea răstălmăcită, distorsionată, greșit înțeleasă și nevalorificată la modul real în practică.

Lipsește documentarea corectă: marea majoritate vorbesc despre maieutică doar pe baza unor noțiuni primite „pe repede înainte” în programe de formare de scurtă durată și transformate în clișee cu un sâmbure de adevăr și mult neadevăr; prea puțini au mers la sursa cea mai bună de informație de care dispunem, „Dialoguri”-le filosofului grec Platon, discipol al lui Socrate.

Lipsește apoi antrenamentul de lectură profundă a textelor filosofice: Platon nu se citește nici ca un manual, nici ca un roman, nici ca un articol de blog sau de revistă; dacă nu ai suficient antrenament în lectura textelor filosofice (studii de filosofie și experiență de cititor competent), ai nevoie de ghidare și de un mentor.

Eu am și studii (licență în filosofie), și suficientă experiență de lectură, și suficientă experiență ca practicant al conversației socratice ca să-ți fiu ghid în acest proces de înțelegere a „maieuticii”.

Când ?

Septembrie – Decembrie 2022

7 sesiuni, luni dimineața, intervalul orar 8:30 – 10:00:

5, 19 septembrie; 3, 17 octombrie; 7, 21 noiembrie; 5 decembrie.

Unde?

On-line, ZOOM

De cât timp ai nevoie?

30+ ore de lucru:

 • lectură autonomă: 10+ ore (depinde de experiențele de lectură și de performanțele în  concentrarea atenției ale fiecăruia);
 • 90 minute x 8 = 720 minute = 12 ore întâlniri de lucru în grup

De câți bani ai nevoie?

599 euro, plătiți în lei la cursul BNR din ziua scrierii facturii: 199 euro avans + 4 rate lunare a câte 100 euro; e posibilă, de asemenea, plata integrală la începutul programului.

Înscrie-te acum:

Scrie-mi un mesaj la adresa e-mail: dezvoltare@elisabetastanciulescu.ro

Dacă nu ai primit răspuns în 7 zile, retrimite mesajul la adresa: elia.stn@gmail.com

Mesajul trebuie să conțină răspunsurile tale la aceste întrebări:

 1. Cine ești?
 2. Cu ce intenții / scopuri vii în acest program?
 3. Imaginează-ți că toate scopurile acelea au fost realizate 100%, ce se va schimba semnificativ pentru tine în viața ta de fiecare zi? (Din viața ta de fiecare zi face parte și munca ta = activitatea prin care generezi venituri, dar viața nu se reduce la muncă.)
 4. Ce ești dispus/ă să faci pentru ca acele schimbări semnificative pentru tine să se producă? La ce ești dispus/ă să renunți în favoarea acelor schimbări? Și la ce nu ești dispus/ă să renunți?
 5. Datele pentru factură:
  • Numele și prenumele din CI
  • Seria și nr. CI
  • CNP
  • Adresa din CI
  • În cazul în care vrei să plătești printr-o firmă sau PFA, adaugă:
   • CUI
   • Nr. înregistrare Registrul Comerțului
   • Sediul social
   • Cont bancar
   • Banca

Abonare la newsletter


Abonează-te aici

Programează o sesiune


Contact