Comunicarea ca instrument de reducere a stressului
06.07.2011
Vă sună cunoscut dialogul acesta?
Medicul: « Evitaţi stressul !».
Bolnavul: «E imposibil. Am un job stressant. Am o familie cu multe probleme. Trăiesc într-o lume stressantă. Cum să evit stressul?!».
Este dovedit că cele mai multe boli apar şi / sau se agravează din cauza stressului, iar recuperarea medicală este mai rapidă şi cu efecte de durată dacă reuşim să reducem nivelul de stress.
Evident, nu putem evita toate sursele de emoţii negative. Dar avem la îndemână câteva instrumente pentru a le reduce, pentru a ne proteja / recupera sănătatea şi a evita recidivele. Unul dintre aceste instrumente – foarte la îndemână şi foarte eficiente – este comunicarea.
O comunicare sănătoasă cu sine şi cu ceilalţi contribuie fundamental la reacţii personale mai echilibrate şi mai constructive în situaţii critice, la relaţii mai bune, la rezultate mai bune în muncă, iar prin toate acestea reduce sursele majore de stress din viaţa noastră.
În mod obişnuit, conferinţele, seminariile, trainingurile care abordează comunicarea o fac din perspectiva succesului în carieră sau în relaţii. Vă propun un seminar deosebit, care abordează comunicarea ca mijloc de protecţie şi recuperare a sănătăţii.
Ce beneficii obţineţi dacă participaţi ?
1. Vă veţi dezvolta abilităţile de a asculta şi a interpreta / înţelege pozitiv: dacă vrei să fii ascultat şi înţeles, trebuie să ştii tu însuţi să asculţi şi să înţelegi !
- Veţi descoperi care sunt obişnuinţele dumneavoastră de ascultare şi de interpretare / înţelegere care vă fac să suferiţi atunci când cineva vă spune ceva sau face ceva.
- Veţi descoperi alternative de ascultare şi de interpretare, care vă ajută să vă protejaţi mai bine sănătatea.
- Veţi exersa auto-ascultarea şi ascultarea activă, empatică şi apreciativă.
- Veţi exersa capacitatea de auto-observare şi autocontrol.
2. Vă veţi dezvolta abilităţile de a oferi şi a primi feedback şi feed-forward
- Veţi descoperi cât de benefic pentru sănătatea şi relaţiile dumneavoastră (cu partenerul / copiii / părinţii / colegii / subalternii / şefii) este stilul dumneavoastră de a le spune ce credeţi despre performanţele sau comportamentele lor, precum şi stilul dumneavoastră de a reacţiona interior şi exterior la aprecierile şi la criticile lor.
- Veţi afla ce consecinţe pot avea « etichetele » pe care le gândiţi şi le comunicaţi – fie celorlalţi, fie dumneavoastră înşivă / însevă.
- Veţi descoperi modalităţi de a gestiona sănătos atât aprecierile, cât şi criticile – reale sau aparente – care vi se aduc.
- Veţi exersa abilităţile de a oferi şi a primi feedback şi feed-forward sănătoase.
3. Vă veţi dezvolta abilităţile de a comunica ce doriţi – altfel spus, de a fi asertiv(ă) -, fără a fi agresiv(ă)
- Veţi descoperi cât de sănătoase şi constructive sunt aşteptările dumneavoastră de la ceilalţi şi de la viaţă în general.
- Veţi descoperi cât de constructiv (sau conflictual-destructiv) este modul dumneavoastră de a comunica ce doriţi.
- Veţi învăţa cum să descoperiţi modalităţi de comunicare adaptate la context, astfel încât să generaţi reacţii pozitive în partenerii de dialog.
- Veţi exersa abilităţile de a comunica dorinţele, gândurile şi trăirile dumneavoastră într-un mod sănătos şi constructiv.
NB. În cadrul fiecărei întâlniri, va fi abordat un set de obiective (o temă) din cele menţionate mai sus.
Când se organizează?
Bilunar, în a doua şi a patra miercuri din fiecare lună.
(Alternativ cu seminarul Cuplu – Copii – Sănătate.)
Între orele 18:30 – 20:30.
Unde se organizează?
La Clinica RECUMED – str. Gr. Alexandrescu, nr. 33, Sector 1, Bucureşti.
Metrou / autobuz : Piaţa Victoriei.
Clinica se află la 5 minute de mers pe jos, într-o vilă situată imediat după Spitalul de copii “Grigore Alexandrescu”.
- Dacă doriţi să organizaţi aceste seminarii în alte spaţii, pentru prietenii şi cunoscuţii dumneavoastră, ori pentru colegii, angajaţii sau clienţii dumneavoastră, în Bucureşti sau în alte localităţi, contactaţi-mă la tel. (+4) 0744 437 994 sau e-mail: elia.stn@gmail.com.
Înscrieri şi programări
La recepţia Clinicii RECUMED – str. Gr. Alexandrescu, nr. 33, Sector 1, Bucureşti, tel. 0742 354 442.
- Dacă doriţi numai să vă informaţi, puteţi participa la o singură întâlnire alocată temei respective.
- Dacă doriţi să învăţaţi = să exersaţi mai mult şi să primiţi feedback / feed-forward cu privire la stilul dumneavoastră de comunicare, atunci aveţi nevoie să participaţi la mai multe întâlniri cu aceleaşi obiective.
- Puteţi alege să vă programaţi la oricare dintre temele (seturile de obiective) de mai sus. Totuşi, este util să reţineţi că pentru a reuşi să gestionaţi feedback-ul şi feed-forward-ul aveţi nevoie să ştiţi să ascultaţi, iar pentru a reuşi să fiţi asertiv(ă) aveţi nevoie de celelalte două seturi de competenţe.
Cât costă? Cum plătesc?
- 95 RON / persoană / seminar.
- 500 RON / persoană / abonament 6 seminarii.
- Dacă sunteţi abonat al Clinicii RECUMED, beneficiaţi de un seminar gratuit. Participarea la acest seminar gratuit NU vă obligă la nimic după aceea.
- Plata se face la sediul clinicii, în cash, sau prin OP.
Citiţi şi : http://elisabetastanciulescu.ro/ce-lucrez/cuplu-copii-sanatate/
Ma intereseaza opinia ta, scrie un comentariu
You must be logged in to post a comment.