„Așa de fain se așează mai nou toate!”


12.13.2022

Crezi că cineva poate obține schimbări semnificative în bine în toate aspectele vieții sale în doar 15 luni?

Povestește, într-un fel foarte autentic, credibil, convingător, despre astfel de schimbări în relația cu fiica, în relația cu munca și în echilibrul muncă-familie, în relația cu soțul, în relația cu mama și în relația cu propria persoană una dintre clientele mele.

„Așa de fain se așează mai nou toate și, ahhhh, cât  de fain e să fiu flexibilă!

Observ o tot mai bună relație cu mulți dintre membrii familiei și, mai ales, conștientizez așa de rapid situații în care Andreea de acum un an reacționa total diferit fața de Andreea de azi. Și sunt tare mândră de asta!

Discuție cu fiica mea:

Suntem în baie, ne pregătim să mergem la școala, din greșeală dă jos o sticluța de parfum, se uită la mine mirată, eu nu zic nimic, doar zambesc:

Ea: „Mama, cum de nu te mai enervezi pe mine? Înainte, la faza asta o făceai!”

Eu: „Mulțumesc că observi, S., mama lucrează la ea ca să nu mai fie ca mama de acum un an!”

Ea: „Chiar observ că e mult mai bine acum! Te iubesc.”

Mă emoționez și o iau în brațe! Mă simt așa de fericită că tocmai ea chiar observă că acel VREAU din adâncul cel mai adânc al sufletului meu, să am o relație „diferită față de ce am avut” între noi două și așa mult dorită de mine, are rezultate!

Despre relația cu soțul meu

Lucrez pe proiecte pentru firma lui, cu monitorizare precisă pe orele intense de lucru, și sunt plătită pe oră, în funcție de proiect (am pus imediat în practică una dintre sugestiile dumneavoastră din sesiunea individuală). Sunt așa de prinsă în ceea ce fac, de nici vasele după prânz nu le spăl, ca să respect „ora de muncă stabilită, doar pe oră sunt plătită” (îmi zic mereu).  Și o mai zic când gândul mă duce să fac și altceva!

Vine de la serviciu, iar eu continui să muncesc și, ce să-mi vadă ochii, se pune el să spele vasele, fără nici o observație, dimpotrivă, începe chiar să cânte! Chiar a început să contribuie mai des la activitațile casnice, fară nici un fel de observație.

E atât de woww! cum se așează lucrurile care, odată, în mintea mea, erau de nerealizat, de neconceput – și, vai!, doar eu sunt femeia in casa asta, cum să facă bărbatul cine știe ce!?

Relația cu mama

După 6 ani, se decide să vină la noi, suntem așa de fericiți cu toții, eu sunt plină de temeri că „iar nu o să ne  înțelegem?”, dar nu mai sunt Andreea de acum 1 an sau de acum 6 ani. Și mă pregatesc pentru asta! Am așa multe resurse la îndemâna: fac puzzle emoțional, rolul meu aici și acum e…, care nu e rolul meu aici și acum.. și ce am mai învățat din programul de Dezvoltare Integrată 2021-2022.

Vine și observă în fiecare zi cât sunt de schimbată în bine, chiar îmi zice „nu am putut vreodată crede că faci progrese așa de importante pentru viața ta! Bravo, știu ca nu ți-e ușor, dar continuă tot așa, ești pe drumul cel bun!”

Am avut grijă de ea ca de propiul meu copil, niciodată nu am avut o relație și o perioadă atât de faină împreună în contextul în care locuiesc eu. Sunt cu lacrimi în ochi și acum când mă gândesc cât de faine au fost momentele de conexiune ăi de înțelegere pe care le-am avut, și deschiderea de care am dat dovadă amândouă. Chiar îmi venea să plâng când vorbeam cu ea despre cum lucrez la dezvoltarea mea și, spre surpinderea mea, ea a observat asta.Tocmai de la ea nu mă așteptam să-mi zică „plângi dacă ai nevoie, cu mine o poți face oricând”, niciodată nu am auzit-o vorbind așa cu mine sau nu o observasem până acum!

Realizez că totul a plecat de la mine! Ea a observat schimbările din mine și eu sunt tare mandră de asta, simt că mă susține mai mult decât o vedeam vreodată, așa simt eu și sunt așa de fericită că ne întelegem altfel și tot spre mai bine! Relația cu ea s-a schimbat foarte mult și totodată s-a schimbat relația mea cu mine în rolul meu de mamă, văd cu alți ochi, văd realismul necesar și dureros de dur, dar constructiv, un rol la locul lui, și văd diferit multe față de cum vedeam acum un an.

Parcă acum văd rezultatele programului precedent de dezvoltare integrată mai mult ca oricând, în fiecare zi. Chiar observ când iese la iveală un model mental, un fixed mindset, și  îi mulțumesc universului că mi-a făcut strada astfel încât să vă pot întâlni și să mă las deschisă la metodele dumneavoastră!

Va multumesc!”

Da, toate acestea se pot câștiga în doar 15 luni cu ajutorul unui program de coaching-dezvoltare, atunci când e gândit și oferit cu competență și dedicație de profesionist și, mai ales, când e îmbrățișat cu mare deschidere mentală, cognitiv-emoțională, de beneficiar. Aceasta este condiția crucială: deschiderea cognitiv-emoțională a beneficiarului.

Nu cred că mai e nimic de adăugat după cele de mai sus, cu excepția hărții mentale pe care clienta a creat-o în urma celei mai recente sesiuni de grup la care a participat; poți descoperi aici multe resurse de mare folos, dacă ești deschis/ă la învățare.

Clienta a ales să-și dezvăluie identitatea: nu e nimic de ascuns în faptul că lucrezi în direcția unui plus de calitate în viața ta, dimpotrivă, e un „ceva” pentru care să te respecți și să fii respectat/ă mai mult, un „ceva” pentru care să te admiri și să fii admirat/ă mai mult; de la orice nivel ai pleca, oricâte probleme, „defecte” și eșecuri ai avea în viața de până la momentul X (când începi), nu ele contează, contează ce alegi tu să faci cu ele – le lași să se adune în continuare, ori lucrezi ca să-ți ridici viața și propria persoană  la un alt nivel de calitate.

Ma intereseaza opinia ta, scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.