Victimă-complice a manipulării sexual-emoționale la locul de muncă



11.05.2024

Vorbim în acest articol despre cum poți deveni, fără să-ți dai seama, o victimă-complice a manipulării sexual-emoționale la locul de muncă. Și despre cum poți să te protejezi. Povestea a început cu un mesaj email: „Am nevoie cât mai curând posibil de o sesiune cu dumneavoastră, vă rog. Nu arde încă, dar m-am trezit într-o…

Dealerul de „hate” și bullying



09.02.2024

O nouă ocupație are mare succes și mulți clienți în România: dealerul de resentimente necontrolate (hate) și de agresivitate (bullying). Asociația Americană de Psihologie definește bullying-ul astfel: „Bullying-ul este o formă de comportament agresiv prin care o persoană cauzează în mod intenționat și repetat unei alte persoane prejudicii sau disconfort. Bullying-ul poate lua forma contactului…

Nu m-am iubit niciodată pe mine



07.21.2024

Nu m-am iubit niciodată pe mine la modul general, așa cum ne încurajează clișeul „Iubește-te pe tine”. Nu mi-a plăcut niciodată de mine „așa cum sunt”, la modul general. Însă asta nu m-a împiedicat să-i iubesc pe alții, cu variate feluri de iubire. Nu m-a împiedicat nici să primesc iubire, variate forme de iubire. Nu m-a…

Când spun „puneți mâna pe carte”, nu înseamnă că sunt „ruptă de realitate” ori „elitistă”



02.24.2024

De fiecare dată când cineva care a studiat mai mult într-un domeniu, sau în mai multe, spune tranșant ce gândește despre un subiect din acel domeniu, iar ce spune nu se potrivește cu ce spun cei care au învățat mult mai puțin, aude fie că e „rupt/ă de realitate”, fie că e „elitist/ă”, fie  „te…

Libertate de gândire, ori doar un nou clișeu de gândire?



05.14.2023

– De ce vrei ca toți oamenii să gândească ca tine ? Fiecare are dreptul să gândească altfel. Spune el, cu ton foarte sigur și atât de tare încât îl aud supărător de clar și de mult timp de la mulți metri distanță. Și continuă, pe același ton, să-i țină partenerei o lecție despre dreptul…

Când și cum reușesc să fiu un coach excepțional



06.20.2022

Sunt deja foarte mulți coachi în toată lumea. Mulți dintre ei sunt foarte buni. Puțini sunt excepționali. Eu am vrut să fiu unul excepțional. Și am reușit. Sunt lipsită de modestie și mă laud singură, gândești, iar asta nu-ți place deloc? Dacă da, spune-i „Stop!” Judecătorului din tine și: observă că am scris „când”, iar…

Libertate de credință și coaching-dezvoltare



04.07.2022

Te-ai întrebat vreodată dacă există vreo legătură între libertatea de credință și coaching-dezvoltare? Îți ofer aici câteva răspunsuri. Una dintre valorile foarte puternice după care eu am învățat, în timp, să mă ghidez ca profesionist e respectul total pentru valorile beneficiarului / clientului. Nu mai încerc de multă vreme să conving pe cineva să-și schimbe…

Pesimismul și deprimarea recurente pot indica un tip de funcționare umană absolut normală și foarte productivă



11.18.2021

Pesimismul și deprimarea recurente sunt, de obicei, considerate simptome ale unei funcționări anormale, iar uneori chiar patologice, fiind asociate cu boli psihice precum, ca să dau cel mai cunoscut exemplu, depresia, ori tulburarea bipolară de personalitate. Eu nu știu să existe în psihologie o abordare care să le asocieze cu un tip specific de funcționare…

Proiectul-TU : care sunt direcțiile tale prioritare de lucru ?



07.09.2019

Acest articol, Proiectul-TU, îți oferă un fragment din cartea la care lucrez acum. Lectură plăcută și cu folos îți doresc! Care e proiectul-TU cu care începi tu lectura acestei cărți ? Oferă-ți câteva minute de gândire : ce îți dorești tu să câștigi pe parcursul lecturii acestei cărți și după ce vei fi terminat de citit ? în…