Cum luăm deciziile importante?


11.05.2012

Sa caut o sursa de venituri mai sigura sau sa risc? Sa raman manager / angajat sau sa-mi deschid propria afacere? Sa ma asociez cu X ? Sa-l concediez pe Y ? Sa ma casatoresc ? Sa am un copil (mai multi) ? Sa divortez sau „sa lupt sa-mi salvez casnicia”? Sa mai fac un masterat ? Sa ma inscriu la doctorat ? Sa iau aprobarea / acreditarea / legimatia cutare pe bune sau sa dau spaga? Sa-i impun / interzic partenerului / copilului sa faca … sau nu? Sa spun onest ce gandesc si ce simt sau nu? Etc. etc. etc.

Toate acestea sunt decizii pe care cei mai multi oameni le iau singuri – nu intotdeauna cu suficienta intelepciune –, in timp ce altii simt nevoia sa lucreze acompaniati de un expert. Toata viata noastra este o combinatie de decizii, iar „sirul” lor se transforma adesea intr-un lant greu, care ne leaga de maini si de picioare.

De regula, intrebarea pe care eu le-o adresez clientelor mele si clientilor mei este aceasta: Ce se schimba semnificativ in viata ta, in bine si in rau, daca alegi X si ce se schimba semnificativ daca alegi Y?

Le recomand …

Citiţi articolul în întregime pe site-ul Femei în Afaceri.

Ma intereseaza opinia ta, scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.