Anti-clișeu: ”Nu mă simt pregătit(ă) pentru…”


06.09.2015

O clientă tocmai a susținut un interviu pentru o poziție de manager și îmi scrie: ”Astept raspunsul de la ei, a fost o alta etapa de invatare. Am aplicat pentru job, desi, daca ar fi dupa mine, nu m-as simti niciodata pregatita pentru a iesi din zona de confort si a-mi impinge limitele. ”

Nu astepta sa fii ”pregatit(a)” sa iesi din zona de confort. Nimeni nu se simte vreodata cu adevarat ”pregatit” sa o faca. Ai nevoie ”sa iei taurul de coarne”, pur si simplu, si sa faci pasul dincolo; abia cand incepi sa actionezi acolo, dincolo de ce ai facut pana atunci, te testezi si te dezvolti in acord cu situatia noua reala. Asa ca… respira, fa pasul, invata tot ce poti invata, in fiecare zi, si mergi inainte!

Gandeste in perspectiva: nu astepta sa fii chemat(a) la un interviu ca sa lucrezi la dezvoltarea ta ca manager-leader sau pentru un alt post pe care ti-l doresti; in competitii, castiga aceia care se afla cu un pas (cel putin) inaintea celorlalti.

Nu lasa pregatirea tehnica si psihologica pentru un interviu (o competitie) ”pe ultima suta de metri”.

Lucreaza la dezvoltarea ta in directia aceea in fiecare zi: studiaza ceva, aplica in experienta de fiecare zi, reflecteaza asupra rezultatelor, adapteaza, solicita sesiuni de coaching-mentorat-consiliere-training, continua-ti studiile…

Ca sa valorifici oportunitatile, trebuie sa fii in miscare, pe drumul catre ele, inaintea altora!

Alimenteaza-ti in fiecare zi pofta de dezvoltare si performanta!

Fast-food pentru minte: ”Să nu ai așteptări”

Anti-clișeu: ”Nu mă simt pregătit(ă) pentru…”

Descoperă-ți talentul și urmează-l … așa să fie, oare?

Când și cum să (nu) te iubești pe tine

Un sfat-clișeu: ”Fă ce-ți place”

Ma intereseaza opinia ta, scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.