Cum să schimbi o obișnuință nesănătoasă și neproductivă


01.22.2018

Încerci să schimbi o obișnuință nesănătoasă și neproductivă și nu reușești sau reușești doar pe termen scurt?

Poate că pui lucrurile cu susul în jos, fără să-ți dai seama?

cum poti sa schimbi o obisnuinta nesanatoasa

Poate că ar fi mai bine să ieși din propriile iluzii – de care nu ești conștient/ă – și să începi prin a schimba chiar modul în care te-ai obișnuit să gândești schimbarea?

Iată cei trei pași pe care trebuie să-i faci obligatoriu când vrei să schimbi pentru totdeauna o obișnuință neproductivă și nesănătoasă.

1. Să crezi cu putere că întotdeauna mai există ceva foarte bun în tine pe care încă nu l-ai explorat și valorificat și pe care MERITĂ să-l explorezi, să-l dezvolți și să-l valorifici. Pentru că asta înseamnă, de fapt, a (te) schimba.

Dintr-un follow-up trimis de o clientă: ”Vreau sa va multumesc pentru ca, datorita articolelor dvs, pe care le-am tot citit si recitit, si datorita a ceea ce ne transmiteti la curs, s-a trezit in mine credinta si increderea ca si eu pot reusi sa dezvolt ce am mai bun in mine, asa cum alti cursanti si clienti ai dvs au reusit. Am constientizat ca aceasta credinta ma ajuta sa perseverez atunci cand imi vine sa renunt. Am avut aceasta constientizare dupa ce am inceput sa citesc cartea The Power of Habit a lui Charles Duhigg, iar in cateva paragrafe se mentioneaza ca aceasta credinta este esentiala in procesul de schimbare: „but we do know that for habits to permanently change, people must believe that change is feasible”.”

2. Să te programezi mental să faci asta TOATĂ VIAȚA, în fiecare zi.

Dacă te programezi pe termen scurt – ”vreau să slăbesc … kg”, ”vreau un job mai bun”, ”vreau să am o relație mai bună cu…” ș.a.m.d. -, reușita va fi și ea pe termen scurt. Acesta este motivul principal pentru care oamenii nu reușesc să-și schimbe obișnuințele nesănătoase și neproductive: se programează mental pentru ”ținte”, ”obiective” punctuale, de atins pe termen relativ scurt, în loc să se programeze pentru călătoria de lungă durată care este viața lor.

3. Să faci – aici și acum! – ce ți-ai propus , fără să mai risipești timpul și energia vorbind cu tine și cu alții despre ”de ce”-uri, ”motive serioase” ca să renunți = paravane, preșuri pe care le țeși, conștient sau nonconștient, ca să ascunzi ce nu vrei/nu-ți place să recunoști.

Vino aici: cel mai realist și mai complex curs de dezvoltare personal-profesională !

cel mai realist curs de dezvoltare personala si profesionala

Ma intereseaza opinia ta, scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.