Unic pe piață !

Un program în care vei împleti autodescoperirea realist-apreciativă, dezvoltarea personala profunda și dezvoltarea profesională pentru secolul XXI.

Antrenăm – practic! – capacități, competențe, obișnuințe de care ai mare nevoie în toate domeniile vieții tale (transversale):

 • prezența efectivă și concentrarea atenției aici și acum (mindfulness);
 • gestiunea energiei și timpului;
 • automotivarea și autodisciplina;
 • inteligența emoțională și gestiunea stresului;
 • inteligența socială și gestiunea relațiilor;
 • ascultarea mindful (activă, focalizată, empatică, non-judgemental);
 • gândirea critică autentică;
 • comunicarea constructivă (inclusiv feedback constructiv);
 • public speaking;
 • cum să-ți respecți valorile și să acționezi ca om integru;
 • cum să-ți schimbi obișnuințele nesănătoase și neproductive;
 • dimensiunea spirituală a vieții.
Cel mai realist curs de dezvoltare personală și profesională, întemeiat pe experiență și știință

Dezvoltare personal-profesională, întemeiată pe experiență și știință

dezvoltarea personala profunda

Combinăm interdisciplinar și flexibil resurse din metodologia cercetării științifice, coaching, consiliere, mentorat, training, educație.

Cu beneficii garantate în toate domeniile vieții tale: viață personală, muncă, viață de familie și viață comunitară.

Da, acest program complex este despre tine și pentru tine, pentru că și viața ta e complexă.

Condiția esențială este să vii :

 • cu maximă deschidere, pentru că vor fi multe lucruri foarte diferite de ce ai văzut și auzit la alte cursuri și care contrazic ce (crezi că) știi deja;
 • foarte hotărât/ă să perseverezi, în ritmul tău, până obții rezultate foarte bune și te asiguri că s-au stabilizat, au devenit durabile; pentru că acest program nu se limitează la a transmite informație de cea mai bună calitate, ci folosește acea informație ca instrument pentru schimbări ale obișnuințelor nesănătoase și neproductive de a gândi și a face lucrurile; iar ca să-ți schimbi obișnuințele nesănătoase și neproductive ai nevoie de: (1) informație de calitate înțeleasă suficient de profund + (2) antrenament, exerciții repetate; ambele posibile doar dacă îți acorzi suficient timp și perseverezi – în ritmul tău, dar perseverezi, nu te oprești.

Eu te sprijin un an întreg.

Înscrie-te acum pentru anul viitor !

Mărturii ale participanților

*

Prin ce e unic acest curs ?

Plecăm de la trei întrebări pe care fiecare dintre noi și le pune – conștient sau non-conștient; folosind, poate, cuvinte diferite – ,  în fiecare zi, când alegem să facem sau să nu facem ceva (la muncă, în familie etc.): Cine sunt eu? , Cine vreau și pot eu să devin? și Cum pot eu să devin cine aleg să devin?

Explorăm și împletim răspunsuri din perspective variate și complementare, pe care niciun alt program de autocunoaștere și dezvoltare nu le pune sistematic împreună : abordarea apreciativă, abordarea relativistă, abordarea procesual-dinamică, abordarea relațională, abordarea inteligențelor multiple, abordarea caracterială, abordarea spirituală, abordarea pragmatică. Ne sprijinim pe un model al celor mai profunde nevoi umane, nou, original, realist, întemeiat pe cercetare și foarte util practic.

Ne raportăm critic la prea multele clișee nerealiste și, din această cauză, periculoase, cu consecințe nedorite pe termen mediu și lung, care au invadat programele, cărțile și blogurile de dezvoltare personală, coaching și consiliere în carieră.

Folosim instrumente originale și foarte eficace pentru dezvoltare personala profunda, care combină experiența solidă cu gândirea filosofică și știința autentică.

Integrăm sistematic metode și instrumente din cercetarea calitativă, în locul testelor psihologice și chestionarelor:

”no psychological test is so accurate that an individual should base his or her life on it” (Elaine Aron, psiholog).

Utilizăm prima metodă sistematică de învățare și dezvoltare elaborată în România și întemeiată pe o cunoaștere socio-antropologică a societății românești. Această metodă are și o componentă ludică: un joc care îi ajută pe utilizatori să învețe cum să învețe, cum să-și evalueze mai obiectiv progresele și cum să-și mențină sau crească angajarea (motivația).

Integrăm o abordare sistematică a unei capacități, mindfulness = mintea trează și limpede, concentrată pe acțiunea prezentă, care, potrivit cercetărilor științifice și experienței multor oameni, e crucială pentru gestiunea emoțiilor și stresului, echilibrul interior, sănătatea, calitatea relațiilor și nivelul performanțelor noastre.

Lucrăm după principiul learning by doing : combinăm ”teoria” cu experiențele noastre de fiecare zi și învățăm făcând efectiv, practic, pentru că dezvoltarea personala profunda nu e nici simplă teorie fără legătură cu viața de fiecare zi, dar nici o pretinsă ”experiență” personală pe care nu o raportezi la nicio teorie – ceea ce numim ”teorie” e, de fapt, o sinteză a unui număr mare de experiențe personale, cercetate sistematic, cu metode ale științei și filosofiei.

A ști și a nu face e același lucru cu a nu ști nimic. (proverb japonez)

dezvoltare personala profunda - cel mai complex curs

Antrenament pentru prezentări în public – noiembrie 2016

La fiecare întâlnire, antrenăm:

 • Prezența cu mintea – trează și limpede – aici și acum (mindfulness)
 • Capacitatea de autoobservare, autoexplorare și autocunoaștere
 • Relaxarea, echilibrarea, concentrarea și conectarea emoțională cu ceilalți prin meditație mindfulness
 • Gestiunea SCOP a emoțiilor – inteligența emoțională
 • Ascultarea activă și empatică
 • Formularea SCOP a întrebărilor și comentariilor
 • Cum să oferim și să primim SCOP feedback pozitiv și negativ
 • Prezentări în public
 • Metode de învățare pentru performanțe consistente, pe termen lung
 • Comunitatea de învățare și lucrul în echipă
 • Gestiunea timpului și energiei
 • Automotivarea și voința dezvoltare personala profunda
 • Sănătatea : exerciții fizice ”la birou”

Întâlnirile sunt organizate la două săptămâni, astfel încât tu să poți testa și antrena lucrurile discutate la curs în viața ta de fiecare zi.

Beneficiezi de acces la un grup închis Facebook, unde primești resurse suplimentare pentru autodescoperire și dezvoltare personală profundă, poți împărtăși experiențe, te poți inspira din experiențele celorlalți participanți, poți pune întrebări etc.

Beneficiezi de o sesiune individuală / modul, inclusă în preț, în care poți aborda subiectele care te interesează pe tine în mod special.

Beneficiezi, de asemenea, de prețuri preferențiale – 20% discount – la programele ulterioare (cursuri sau sesiuni individuale de dezvoltare personală profundă).

Citește aceste documente PDF

Vei înțelege mai bine complexitatea, profunzimea și unicitatea programului.

300 euro avans
Plan de plăți ulterioare personalizat


25% reducere, doar până în 30 decembrie !

Plățile se fac progresiv, în rate lunare care pot fi extinse pe 12 sau mai multe luni: de exemplu, dacă te înscrii până în 30 decembrie, poți beneficia de 25% discount, poți începe plățile și poți distribui costul total până în septembrie 2019.

dezvoltare personala intemeiata pe cercetare - cel mai complex curs

Participanți curs dezvoltare personala profunda, septembrie 2016

dezvoltare personala intemeiata pe cercetare

Beneficii garantate

Ce facem acolo ajută la dezvoltarea mea personală, ori la dezvoltarea mea profesională / a business-ului meu?mă întreabă mulți.

Cheia creșterii în business este să crești ca persoană. O spune un star în domeniul afacerilor: The Key to Growing in Business Is Growing as an IndividualMarcus Lemonis, star of CNBC’s ‘The Profit’.

Profesia sau, după caz, afacerea ta nu poate fi separată de persoana ta, așa cum evoluțiile tale în plan personal nu sunt complet separate de profesia sau afacerea ta; dimpotrivă, ele se alimentează reciproc: cu otravă, ori cu hrană sănătoasă.

Eu ofer programe de dezvoltare personala profunda și complexă, care te ajută să crești SCOP – sănătos, constructiv, onest, performant-productiv – ca persoană, ca să poți crește la fel în business și în toate domeniile vieții tale.

Iată ce spune un beneficiar : In mod ciudat, desi obiectivul programului nostru a fost intelegerea motivelor unei greseli in relatia de cuplu, simt beneficiile la fel de pregnant in viata profesionala. De fapt, le vad strans conectate, si se hranesc una din cealalta, ca intr-o spirala benefica. Inainte – era compensare, una crescand pe un gol in cealalata. (feedback, mai 2016)

1. Vino cu 3 obiective concrete : Vreau să descopăr ce mă împiedică să …; Vreau să învăț cum să …

Obiectivele tale se pot referi la:

 • Autodescoperire în profunzime și încredere realistă în sine
 • Creșterea performanțelor proprii – și, dacă ești leader, ale echipei tale
 • Creșterea calității relațiilor (la muncă, în familie ș.a.)
 • Gestiunea timpului și energiei
 • Gestiunea emoțiilor și creșterea echilibrului interior
 • Comunicare interpersonală: ascultare activă și empatică, formularea constructivă a propriilor întrebări și idei etc.
 • Comunicare în public
 • Orientare și reorientare profesională
 • Metode de învățare pentru rezultate consistente, pe termen lung
 • Întărirea sănătății dezvoltare personala profunda

Îți garantez că, dacă folosești perseverent resursele pe care eu ți le ofer, vei reuși mai mult decât poți gândi acum.

2. Explorezi și antrenezi structurile tale profunde și competențele tale transversale, acelea care intervin, conștient sau nonconștient, în oricare dintre experiențele tale de viață. Doar un proces de dezvoltare personala profunda te ajută cu adevărat să aduci un plus de calitate în viața ta personală, de familie, profesională sau comunitară.

3. Devii mai conștient/ă de ”sabotorii” pe care îi lași să intre în viața ta, fără să-ți dai seama, sub forma fast-food-ului intelectual, a clișeelor și iluziilor facile pe care le găsești, foarte plăcut ambalate, în cele mai multe bloguri, cărți, workshop-uri și cursuri de dezvoltare personală. Și te poți proteja mai bine împotriva lor.

4. Poți achiziționa o franciză ca să poți oferi tu însăți/însuți programe de dezvoltare personală profundă (discutăm condițiile după finalizarea cursului).

300 euro avans
Plan de plăți ulterioare personalizat

25% reducere, doar până în 30 decembrie !

Cel mai complex curs pentru autodescoperire și dezvoltare personală profundă

dezvoltare personala intemeiata pe cercetare dezvoltare personala intemeiata pe cercetare

Ce pierzi dacă nu vii ?

1. Nu vei conștientiza multe urme ale trecutului societății românești, pe care le porți în tine și care te blochează.

Eu am pregătire și experiență de sociolog și te pot ajuta să înțelegi mai profund și mai corect trecutul și prezentul societății în care trăim – și, implicit, modul în care ai fost tu obișnuit/ă să gândești și să acționezi. Trecutul tău personal și trecutul familiei tale, despre care vorbești de obicei cu psihologii, pot fi înțelese cu adevărat doar dacă le situezi în context social mai larg.

2. Nu vei conștientiza clișeele – atrăgătoare pe moment, dar periculoase pe termen mediu și lung – vehiculate în multe programe de dezvoltare și te vei lăsa manipulat/ă de ele.

Astăzi, o avalanșă de programe te ajută să-ți satisfaci interese, nevoi și dorințe punctuale, adesea superficiale, vânzându-ți clișee și iluzii, ”cuvinte goale / Ce din coadă au să sune”, vorba lui Eminescu. Iar mulți oameni, unii foarte inteligenți – poate chiar tu ? – se lasă furați de ele, ori de siguranța, aplombul și marketingul celor care le livrează. Pentru că, din nefericire, creierul nostru e fericit când îi dăm clișee și aparențe – așa cum ne avertizează o carte excepțională, scrisă pe înțelesul tuturor: What Makes Your Brain Happy and Why You Should Do the Opposite; dacă ești obișnuit cu lecturi mai grele, îți recomand și cartea unui laureat al Premiului Nobel, Daniel Kahneman: Thinking, Fast and Slow (tradusă și în limba română).

Orice program de dezvoltare e un act de iubire, în înțelesul pe care l-a dat iubirii Antoine de Saint-Exupéry: Iubirea adevărată: o rețea de legături care te fac să devii (L’amour véritable: un réseau de liens qui fait devenir).

Problema e cine devii, ce fel de persoană și de profesionist devii după un program de dezvoltare.

E adevărat, ceva dezvolți în tine în orice program, întrebarea e dacă ceea ce dezvolți e cu adevărat benefic pentru tine, nu doar pe moment și pe termen scurt, ci și pe termen mediu și lung.

Vino să descoperi un program de dezvoltare personala intemeiata pe cercetare, care nu vehiculează clișee facile!

În programul pe care ți-l ofer, vei supune gândirii critice și vei înțelege cât adevăr ori, dimpotrivă, câte iluzii, câtă superficialitate și riscuri se ascund în spatele unor clișee precum ”gândește pozitiv”, ”iubește-te pe tine”, ”fă ce-ți place” etc. Găsești deja în Articole multe clișee ”motivaționale”, ”inspiraționale”, ”de dezvoltare” supuse gândirii critice.

Pentru că, dacă doar înlocuiești tiparele vechi de gândire, ale părinților și profesorilor tăi, cu alte tipare de gândire, ale unor oameni ”de succes” deveniți, prin banii pe care îi câștigă, gurus locali sau internaționali, nu înseamnă că ai devenit mai liber(ă) și mai puternic(ă), oricâți bani ți-ar intra în cont : ai schimbat doar stăpânul minții și acțiunilor tale.

3.Nu vei conștientiza când mintea ta se blochează în rezistența la învățare și de unde vine această rezistență.

Îți vei reduce, astfel, fără să-ți dai seama, capacitatea de învățare și șansele în viață. Vei pune, greșit, insuccesele tale fie pe seama acțiunilor altor oameni, fie pe seama nenorocului, destinului etc. și te vei simți neputincios / neputincioasă când, de fapt, poți face atât de multe…!

4. Nu vei ști ce înseamnă învățarea anticipativă și transformatoare, cel mai util tip de învățare, și îți vei limita astfel șansele în viață.

dezvoltare personala profunda - cum sa inveti

Elisabeta Stănciulescu, explicând cum sa inveti pentru rezultate pe termen lung – curs dezvoltare personala profunda, octombrie 2016

dezvoltare personala profunda

Știai că există aceste tipuri de învățare ?

Învățarea aditivă, de acumulare. Adaugi cunoștințe sau moduri-de-a-face (know-how, savoir-faire, tehnici) la acelea pe care le știai deja. E tipul de învățare cel mai cunoscut în România.

Învățarea de înlocuire. Înlocuiești cunoștințele și modurile-de-a-face învățate în trecut cu altele noi. Învățarea de înlocuire presupune dezvățare și e mai dificilă decât învățarea aditivă.

Învățarea anticipativă. De obicei, învățarea de acumulare și de înlocuire se produc sub presiunea unor nevoi prezente: o nouă profesie, un nou loc de muncă, un nou context de viață. Schimbările sunt astăzi atât de rapide, încât acest mod de învățare te lasă tot timpul în urmă, ”descoperit/ă”. Soluția este să anticipezi ce anume ai nevoie să știi ca să te poți poziționa înaintea altora peste un an, 3 ani, 5 ani, 10 ani etc.

Învățarea transformatoare. Acest tip de învățare le implică pe primele trei și vizează structurile cele mai profunde și mai complexe ale ființei umane: descoperi, creezi și antrenezi moduri diferite de a privi lucrurile și de a gândi, valori diferite, atitudini diferite, reacții emoționale diferite, mai adecvate scopurilor tale prezente și viitoare.

Programul pe care ți-l ofer nu își propune ca scop principal să-ți aducă informație nouă; dacă vrei DOAR informație nouă, nu merită să mergi la vreun curs – găsești pe internet mai multă informație decât ți-ar putea oferi orice curs, și e gratuită!

Scopul nostru principal este ca tu să te antrenezi să alegi informația de calitate, să corelezi altfel informațiile, să privești și să interpretezi din alte perspective ceea ce (crezi că) știi deja, să te deschizi cu altă atitudine către oameni și experiențe, să faci lucrurile altfel în viața ta de fiecare zi. La final, vei fi tu însuți / însăți, transformat/ă într-o versiune a ta mai profundă și mai complexă.

Iată de ce să ai încredere în mine

Autodescoperire și dezvoltare personală profundă - cel mai complex cursAm competențe multidisciplinare și experiență solidă.

În 1998, am obținut doctoratul în sociologie, cu o lucrare apreciată drept „o contribuție la cercetările internaționale în domeniu” (prof.univ.dr. Eric Plaisance, profesor la Université ”René Descartes” Paris V, Sorbonne). Am lucrat ca profesor universitar în trei dintre cele mai prestigioase universități din România, iar în 2002 am fost autorizată să coordonez lucrări de doctorat. Am fost profesor invitat la Université ”René Descartes” (Paris V, Sorbonne), membru activ în cele mai puternice asociații internaționale ale sociologilor (ISA si AISLF) și speaker sau moderator în mai mult de 20 conferințe și congrese internaționale. Am publicat patru volume de autor și mai multe studii științifice, în reviste și edituri prestigioase din România, Anglia, Franța, Canada ; am co-tradus 6 cărți; am inițiat și coordonat zece ani colecția Sociologie-Antropologie la editura Polirom.

La 52 de ani, am decis să încep o carieră nouă ca antreprenor. A fost o formă individuală şi discretă de rezistenţă în faţa criteriilor şi standardelor de calitate practicate în învățământul românesc. În cinci ani, am acumulat mai mult de 1500 de ore de lucru practic cu clienții: antreprenori, manageri și angajați din sectoarele bancar, IT, publicitate, sănătate, administrație publică și educație; echipe; persoane fizice. Am scris mai mult de 200 articole de știință aplicată în managementul muncii și vieții cotidiene, pe teme legate de autocunoaștere și dezvoltare personală, carieră, leadership, echipă, comunicare, familie, educație.

Ca să înțeleg mai profund cum se antrenează mintea trează și limpede, concentrată pe acțiunea prezentă (mindfulness), am parcurs un training la Thanyapura Mind Center (Thailanda), unde își antrenează mintea și corpul mari performeri mondiali și unde am lucrat cu doi experți remarcabili: Andrea Capellari, unul dintre translatorii oficiali ai lui Dalai Lama, poliglot, cu studii foarte serioase de filosofie si cu ani mulți de experiență aprofundată într-ale meditației în temple buddhiste, și Pierre Gagnon, concentrat pe dovezile pe care neuroștiințele le oferă cu privire la beneficiile mindfulness.

Am creat primul model sistematic de (auto)cunoaștere, învățare și dezvoltare elaborat în România.

Acest model e interdisciplinar și e, până în acest moment, singurul întemeiat pe o înțelegere de profunzime a pattern-urilor socioculturale românești.

Sunt un profesionist curajos și integru.

Oamenii care mă cunosc bine mă asociază cu atașamentul la valori precum autenticitatea, onestitatea, verticalitatea, integritatea ; sunt valori care mi-au dat puterea să las în urmă un post foarte bun, în vârful ierarhiei universitare, și să construiesc o carieră nouă ca antreprenor, la o vârstă la care cei mai mulți obișnuiesc să spună ”E prea târziu pentru mine”. Eu mi-am spus : niciodată nu e prea târziu să înveți, să te dezvolți, să-ți spargi iar apoi să-ți lărgești zona de confort!

Vino să lucrăm împreună,
într-un program provocator și onest
de autodescoperire și dezvoltare personala profunda!

Vei descoperi noblețea intelectuală și eficacitatea practică pe care doar autenticitatea, știința, experiența solidă și creativitatea le pot conferi, împreună, unui program de dezvoltare.

Cel mai complex curs: dezvoltare personala intemeiata pe cercetare si capitalizarea experientei

300 euro avans
Plan de plăți ulterioare personalizat

Înscrie-te până în 30 decembrie
ca să beneficiezi de 25% reducere !

Descarcă PDF: Cursuri 2017-2018. Teme, calendar, prețuri, burse, cum te înscrii

Iată ce au descoperit și ce au reușit cursanții care au fost de acord să transforme în articole unele feedback-uri pe care mi le-au trimis în etape diferite ale dezvoltării lor :

Nu numai ca mi-am clarificat cauze si motive, am gasit si directia pe care mi-o doresc (…). Au fost cele mai productive 2 ore din viata mea. (…) sunt profund recunoscatoare, am avut o revelatie!” (Mihaela Bogatu, antreprenor și manager)

Pentru mine, Elisabeta este indrumatorul, ghidul, oglinda si pilda care m-au ajutat sa ma redefinesc, sa-mi stabilesc propriul azimut si apoi sa ma asigur ca tin directia.” (Septimiu Valasutean, antreprenor și manager)

”Marturisesc cu mana pe inima ca fiecare exercitiu imi provoca o noua revelatie! Sclipiri dupa sclipiri: cred ca a fost saptamana cea mai intensa in procesul de autocunoastere prin care am trecut. (…) Experienta anilor de catedra face diferenta! Elisabeta este INVATATORUL autentic dupa care am tanjit tot timpul ” (Alex Pusca, beneficiar CROS CAMP)

Nu stiu ce face doamna Stanciulescu, coaching, dezvoltare personala, mentoring, un mix intre acestea, habar n-am, dar pe mine (…) m-a schimbat radical, modul de viata si felul de a privi lucrurile. In bine ! Au fost pur si simplu revelatii dupa revelatii (…).” (Horațiu, beneficiar CROS CAMP )

”A fost o experienta cu totul noua pentru mine, si cu o abordare foarte noua. Am adunat foarte multe subiecte de reflectie si exercitii la care nu m-as fi gandit, si toate intr-un timp foarte scurt.” (Raluca Lăcătușu, beneficiar program individual)

”Elisabeta reprezinta o rara avis in sensul in care imbina experienta in domenii conexe, dar distincte (consiliere, coaching, educatie), cu o experienta vasta de viata. Toate acestea ii permit sa faca apel la un set divers de tehnici si metode de lucru, in functie de temele abordate de client, fiindu-i acestuia alaturi intr-o maniera caracterizata de intelepciune si lipsa de (pre)judecata. In plus, reuseste sa creeze o relatie de apropiere si empatie, pastrand mereu un grad de detasare care asigura obiectivitatea necesara unui demers care adeseori implica schimbari profunde in universul clientului.” (Mihai Popa Radu, coach certificat ICF, beneficiar program individual)

Cel mai complex curs pentru autodescoperire și dezvoltare personală profundă

Cursuri 2017-2018. Teme, calendar, preturi, burse, cum te înscrii

Contract cadru_Curs dezvoltare personala si profesionala 2017-2018

Cursuri 2016-2017. Teme, calendar, preturi, burse, cum te înscrii

dezvoltare personala intemeiata pe cercetare dezvoltare personala intemeiata pe cercetare dezvoltare personala intemeiata pe cercetare

Abonare la newsletter


Abonează-te aici

Programează o sesiune


Contact