Program unic în România, prin metodă și beneficii !

dezvoltare personal-profesionala intemeiata pe cercetare si experienta

Eu te sprijin un an întreg
15 întâlniri directe
.Înscrie-te ACUM :.
  economisești .
. 312 euro !. 

Lucrăm sistematic, după metoda Elisabeta Stănciulescu, întemeiată pe știință și experiență.

Combinăm interdisciplinar și flexibil resurse din coaching, consiliere, mentorat, training, educație și cercetarea științifică.

Obții beneficii garantate în toate domeniile vieții tale: viață personală, muncă, viață de familie și viață comunitară.

Ce facem acolo ajută la dezvoltarea mea personală, ori la dezvoltarea mea profesională / a business-ului meu? – mă întreabă mulți.

Profesia sau, după caz, afacerea ta nu poate fi separată de persoana ta, așa cum evoluțiile tale în plan personal nu sunt complet separate de profesia sau afacerea ta; dimpotrivă, ele se alimentează reciproc, cu hrană sănătoasă, ori cu otravă: The Key to Growing in Business Is Growing as an IndividualMarcus Lemonis, star of CNBC’s ‘The Profit’.

Eu ofer programe de dezvoltare personal-profesională profundă și complexă, care te ajută să te dezvolți onest-autentic, sănătos, performant-productiv și constructiv ca persoană, ca să poți crește la fel ca profesionist / antreprenor, precum și în toate celelalte domenii ale vieții tale.

Îți garantez că vei reuși mai mult decât poți gândi acum, dacă folosești perseverent resursele pe care eu ți le ofer; citește, mai jos, Beneficii garantate.

Condiția esențială este să vii :

 • cu maximă deschidere, pentru că vor fi multe lucruri foarte diferite de ce ai văzut și auzit la alte cursuri și care contrazic ce (crezi că) știi deja;
 • foarte hotărât/ă să perseverezi, în ritmul tău, până obții rezultate foarte bune și te asiguri că s-au stabilizat, au devenit durabile; pentru că acest program nu se limitează la a transmite informație de cea mai bună calitate, ci folosește acea informație ca instrument pentru schimbări ale obișnuințelor nesănătoase și neproductive de a gândi și a face lucrurile; iar ca să-ți schimbi obișnuințele nesănătoase și neproductive ai nevoie de: (1) informație de calitate + (2) antrenament, exerciții repetate; ambele posibile doar dacă îți acorzi suficient timp și perseverezi – în ritmul tău, dar perseverezi, nu te oprești.

Descarcă PDF: Curs 2019-2020. Teme, calendar, preturi, burse

Contract cadru curs dezvoltare personal-profesională 2019-2020

Iată de ce să ai încredere în mine

Autodescoperire și dezvoltare personală profundă - cel mai complex curs

Am competențe multidisciplinare și experiență solidă în domeniul dezvoltării umane.

Sunt, prin calificări și experiență, sociolog și profesor universitar.

Am obținut doctoratul în sociologie cu o lucrare apreciată atunci drept o contribuție la cercetările internaționale în domeniu. Am lucrat ca profesor universitar în trei dintre cele mai prestigioase universități din România, iar în 2002 am fost autorizată să coordonez lucrări de doctorat. Am fost profesor invitat la Université ”René Descartes” (Paris V, Sorbonne), membru activ în cele mai puternice asociații internaționale ale sociologilor (ISA si AISLF) și speaker sau moderator în mai mult de 20 conferințe și congrese internaționale. Am publicat patru volume de autor și mai multe studii științifice, în reviste și edituri prestigioase din România, Anglia, Franța, Canada ; am co-tradus 6 cărți; am inițiat și coordonat zece ani colecția Sociologie-Antropologie la editura Polirom.

Din 2008, am ales să lucrez ca profesionist independent, iar de atunci furnizez servicii de dezvoltare personal-profesională pentru companii (manageri, angajați, echipe) și pentru persoane fizice (dezvoltare individuală și dezvoltare în cuplu/familie). Am acumulat mai mult de 2000 de ore de lucru practic cu clienții și am scris mai mult de 200 articole de știință aplicată în managementul muncii și vieții cotidiene, pe teme legate de autocunoaștere și dezvoltare personal-profesională.

Experiența solidă și competențele multidisciplinare acumulate mi-au permis să elaborez primul model de învățare-dezvoltare utilizat în România care combină flexibil coachingul, mentoratul, consilierea, trainingul și educația și care e întemeiat pe împletirea experienței clientului cu cercetarea științifică autentică și cu o înțelegere de profunzime a pattern-urilor socioculturale românești.

Ca să înțeleg mai profund cum se antrenează prezența efectivă, concentrarea totală și relaxată aici și acum (mindfulness), am parcurs un training la Thanyapura Mind Center (Thailanda), unde își antrenează mintea și corpul mari performeri mondiali și unde am lucrat cu doi experți remarcabili: Andrea Capellari, unul dintre translatorii oficiali ai lui Dalai Lama, poliglot, cu studii foarte serioase de filosofie si cu ani mulți de experiență aprofundată într-ale meditației în temple buddhiste, și Pierre Gagnon, interesat de dovezile pe care neuroștiințele le oferă cu privire la beneficiile mindfulness.

Vino să lucrăm împreună,
într-un program provocator și onest,
cu beneficii pentru toată viața !

Sunt un profesionist curajos și integru.

Oamenii care mă cunosc bine mă asociază cu atașamentul la valori precum autenticitatea, onestitatea, verticalitatea, seriozitatea, echilibrul, integritatea ; sunt valori care mi-au dat puterea să las în urmă un post foarte bun, în vârful ierarhiei universitare, și să construiesc de la zero o carieră diferită și un stil de viață diferit, la o vârstă la care cei mai mulți obișnuiesc să spună ”E prea târziu pentru mine”. Eu mi-am spus : ”Niciodată nu e prea târziu să înveți, să te dezvolți, să-ți lărgești zona de confort”. Am acționat în acord cu valorile mele și am reușit.

Mărturii ale participanților din seriile precedente

dezvoltare personala profunda

Prin ce e unic acest curs ?

Plecăm de la trei întrebări pe care fiecare dintre noi și le pune – conștient sau non-conștient; folosind, poate, cuvinte diferite – ,  în fiecare zi, când alegem să facem sau să nu facem ceva (la muncă, în familie etc.): Cine sunt eu? , Cine vreau și pot eu să devin? și Cum pot eu să devin cine aleg să devin?

Explorăm și împletim răspunsuri din perspective variate și complementare, pe care niciun alt program de autocunoaștere și dezvoltare nu le pune sistematic împreună : abordarea apreciativă, abordarea relativistă, abordarea procesual-dinamică, abordarea relațională, abordarea inteligențelor multiple, abordarea caracterială, abordarea spirituală, abordarea pragmatică. Ne sprijinim pe un model al celor mai profunde nevoi umane, nou, original, realist, întemeiat pe cercetare și foarte util practic.

Ne raportăm critic la prea multele clișee nerealiste și, din această cauză, periculoase, cu consecințe nedorite pe termen mediu și lung, care au invadat programele, cărțile și blogurile de dezvoltare personală, coaching și consiliere în carieră.

Folosim instrumente originale și foarte eficace pentru dezvoltare personala profunda, care combină experiența solidă cu gândirea filosofică și știința autentică.

Integrăm sistematic metode și instrumente din cercetarea calitativă, în locul testelor psihologice și chestionarelor:

”no psychological test is so accurate that an individual should base his or her life on it” (Elaine Aron, psiholog).

Utilizăm prima metodă sistematică de învățare și dezvoltare elaborată în România și întemeiată pe o cunoaștere socio-antropologică a societății românești. Această metodă are și o componentă ludică: un joc care îi ajută pe utilizatori să învețe cum să învețe, cum să-și evalueze mai obiectiv progresele și cum să-și mențină sau crească angajarea (motivația).

Integrăm o abordare sistematică a unei capacități, mindfulness = concentrarea totală și relaxată aici și acum, care, potrivit cercetărilor științifice și experienței multor oameni, e crucială pentru gestiunea emoțiilor și stresului, echilibrul interior, sănătatea, calitatea relațiilor și nivelul performanțelor noastre.

Lucrăm după principiul learning by doing : combinăm ”teoria” cu experiențele noastre de fiecare zi și învățăm făcând efectiv, practic, pentru că dezvoltarea personala profunda nu e nici simplă teorie fără legătură cu viața de fiecare zi, dar nici o pretinsă ”experiență” personală pe care nu o raportezi la nicio teorie – ceea ce numim ”teorie” e, de fapt, o sinteză a unui număr mare de experiențe personale, cercetate sistematic, cu metode ale științei și filosofiei.

A ști și a nu face e același lucru cu a nu ști nimic. (proverb japonez)

dezvoltare personala profunda - cel mai complex curs

Antrenament pentru prezentări în public – noiembrie 2016

La fiecare întâlnire, antrenăm:

 • Prezența efectivă, concentrarea totală și relaxată aici și acum (mindfulness)
 • Capacitatea de autoobservare, autoexplorare și autocunoaștere
 • Relaxarea, echilibrarea, concentrarea și conectarea emoțională cu ceilalți prin meditație mindfulness
 • Gestiunea SCOP a emoțiilor – inteligența emoțională
 • Ascultarea activă și empatică
 • Formularea SCOP a întrebărilor și comentariilor
 • Cum să oferim și să primim SCOP feedback pozitiv și negativ
 • Prezentări în public
 • Metode de învățare pentru performanțe consistente, pe termen lung
 • Comunitatea de învățare și lucrul în echipă
 • Gestiunea timpului și energiei
 • Automotivarea și voința dezvoltare personala profunda
 • Sănătatea : exerciții fizice ”la birou”

Întâlnirile sunt organizate la două săptămâni, astfel încât tu să poți testa și antrena lucrurile discutate la curs în viața ta de fiecare zi.

Beneficiezi de acces la un grup închis Facebook, unde primești resurse suplimentare pentru autodescoperire și dezvoltare personală profundă, poți împărtăși experiențe, te poți inspira din experiențele celorlalți participanți, poți pune întrebări etc.

Beneficiezi de o sesiune individuală / modul, inclusă în preț, în care poți aborda subiectele care te interesează pe tine în mod special.

Beneficiezi, de asemenea, de prețuri preferențiale – 20% discount – la programele ulterioare (cursuri sau sesiuni individuale de dezvoltare personală profundă).

Citește aceste documente PDF

Vei înțelege mai bine complexitatea, profunzimea și unicitatea programului.

dezvoltare personala intemeiata pe cercetare - cel mai complex curs

Participanți curs dezvoltare personala profunda, septembrie 2016

dezvoltare personala intemeiata pe cercetare

Beneficii garantate

Iată ce spune un beneficiar : In mod ciudat, desi obiectivul programului nostru a fost intelegerea motivelor unei greseli in relatia de cuplu, simt beneficiile la fel de pregnant in viata profesionala. De fapt, le vad strans conectate, si se hranesc una din cealalta, ca intr-o spirala benefica. Inainte – era compensare, una crescand pe un gol in cealalata. (feedback, mai 2016)

1. Vino cu 3 obiective concrete : Vreau să descopăr ce mă împiedică să …; Vreau să învăț cum să …

Obiectivele tale se pot referi la:

 • Autodescoperire în profunzime și încredere realistă în sine
 • Creșterea performanțelor proprii – și, dacă ești leader, ale echipei tale
 • Creșterea calității relațiilor (la muncă, în familie ș.a.)
 • Gestiunea timpului și energiei
 • Gestiunea emoțiilor și creșterea echilibrului interior
 • Comunicare interpersonală: ascultare activă și empatică, formularea constructivă a propriilor întrebări și idei etc.
 • Comunicare în public
 • Orientare și reorientare profesională
 • Metode de învățare pentru rezultate consistente, pe termen lung
 • Întărirea sănătății dezvoltare personala profunda

2. Explorezi și antrenezi structurile tale profunde și competențele tale transversale, acelea care intervin, conștient sau nonconștient, în oricare dintre experiențele tale de viață. Doar un proces de dezvoltare personala profunda te ajută cu adevărat să aduci un plus de calitate în viața ta personală, de familie, profesională sau comunitară.

3. Devii mai conștient/ă de ”sabotorii” pe care îi lași să intre în viața ta, fără să-ți dai seama, sub forma fast-food-ului intelectual, a clișeelor și iluziilor facile pe care le găsești, foarte plăcut ambalate, în cele mai multe bloguri, cărți, workshop-uri și cursuri de dezvoltare personală. Și te poți proteja mai bine împotriva lor.

4. Poți achiziționa o franciză ca să poți oferi tu însăți/însuți programe de dezvoltare personală profundă (discutăm condițiile după finalizarea cursului).

dezvoltare personal-profesionala intemeiata pe cercetare si experienta

Ce pierzi dacă nu vii ?

1. Nu vei conștientiza multe urme ale trecutului societății românești, pe care le porți în tine și care te blochează.

Eu am pregătire și experiență de sociolog și te pot ajuta să înțelegi mai profund și mai corect trecutul și prezentul societății în care trăim – și, implicit, modul în care ai fost tu obișnuit/ă să gândești și să acționezi. Trecutul tău personal și trecutul familiei tale, despre care vorbești de obicei cu psihologii, pot fi înțelese cu adevărat doar dacă le situezi în context social mai larg.

2. Nu vei conștientiza clișeele – atrăgătoare pe moment, dar periculoase pe termen mediu și lung – vehiculate în multe programe de dezvoltare și te vei lăsa manipulat/ă de ele.

Astăzi, o avalanșă de programe te ajută să-ți satisfaci interese, nevoi și dorințe punctuale, adesea superficiale, vânzându-ți clișee și iluzii, ”cuvinte goale / Ce din coadă au să sune”, vorba lui Eminescu. Iar mulți oameni, unii foarte inteligenți – poate chiar tu ? – se lasă furați de ele, ori de siguranța, aplombul și marketingul celor care le livrează. Pentru că, din nefericire, creierul nostru e fericit când îi dăm clișee și aparențe – așa cum ne avertizează o carte excepțională, scrisă pe înțelesul tuturor: What Makes Your Brain Happy and Why You Should Do the Opposite; dacă ești obișnuit cu lecturi mai grele, îți recomand și cartea unui laureat al Premiului Nobel, Daniel Kahneman: Thinking, Fast and Slow (tradusă și în limba română).

Orice program de dezvoltare e un act de iubire, în înțelesul pe care l-a dat iubirii Antoine de Saint-Exupéry: Iubirea adevărată: o rețea de legături care te fac să devii (L’amour véritable: un réseau de liens qui fait devenir).

Problema e cine devii, ce fel de persoană și de profesionist devii după un program de dezvoltare.

E adevărat, ceva dezvolți în tine în orice program, întrebarea e dacă ceea ce dezvolți e cu adevărat benefic pentru tine, nu doar pe moment și pe termen scurt, ci și pe termen mediu și lung.

Vino să descoperi un program de dezvoltare personal-profesională care nu vehiculează clișee facile, pentru că e întemeiat pe știință autentică și experiență solidă.

În programul pe care ți-l ofer, vei supune gândirii critice și vei înțelege cât adevăr ori, dimpotrivă, câte iluzii, câtă superficialitate și riscuri se ascund în spatele unor clișee precum ”gândește pozitiv”, ”iubește-te pe tine”, ”fă ce-ți place” etc. Găsești deja în Articole multe clișee ”motivaționale”, ”inspiraționale”, ”de dezvoltare” supuse gândirii critice.

Pentru că, dacă doar înlocuiești tiparele vechi de gândire, ale părinților și profesorilor tăi, cu alte tipare de gândire, ale unor oameni ”de succes” deveniți, prin banii pe care îi câștigă, gurus locali sau internaționali, nu înseamnă că ai devenit mai liber(ă) și mai puternic(ă), oricâți bani ți-ar intra în cont : ai schimbat doar stăpânul minții și acțiunilor tale.

3. Nu vei conștientiza când mintea ta se blochează în rezistența la învățare și de unde vine această rezistență.

Îți vei reduce, astfel, fără să-ți dai seama, capacitatea de învățare și șansele în viață. Vei pune, greșit, insuccesele tale fie pe seama acțiunilor altor oameni, fie pe seama nenorocului, destinului etc. și te vei simți neputincios / neputincioasă când, de fapt, poți face atât de multe…!

4. Nu vei ști ce înseamnă învățarea anticipativă și transformatoare, cel mai util tip de învățare, și îți vei limita astfel șansele în viață.

Știai că există aceste tipuri de învățare ?

Învățarea aditivă, de acumulare. Adaugi cunoștințe sau moduri-de-a-face (know-how, savoir-faire, tehnici) la acelea pe care le știai deja. E tipul de învățare cel mai cunoscut în România.

Învățarea de înlocuire. Înlocuiești cunoștințele și modurile-de-a-face învățate în trecut cu altele noi. Învățarea de înlocuire presupune dezvățare și e mai dificilă decât învățarea aditivă.

Învățarea anticipativă. De obicei, învățarea de acumulare și de înlocuire se produc sub presiunea unor nevoi prezente: o nouă profesie, un nou loc de muncă, un nou context de viață. Schimbările sunt astăzi atât de rapide, încât acest mod de învățare te lasă tot timpul în urmă, ”descoperit/ă”. Soluția este să anticipezi ce anume ai nevoie să știi ca să te poți poziționa înaintea altora peste un an, 3 ani, 5 ani, 10 ani etc.

Învățarea transformatoare. Acest tip de învățare le implică pe primele trei și vizează structurile cele mai profunde și mai complexe ale ființei umane: descoperi, creezi și antrenezi moduri diferite de a privi lucrurile și de a gândi, valori diferite, atitudini diferite, reacții emoționale diferite, mai adecvate scopurilor tale prezente și viitoare.

Programul pe care ți-l ofer nu își propune ca scop principal să-ți aducă informație nouă; dacă vrei DOAR informație nouă, nu merită să mergi la vreun curs – găsești pe internet mai multă informație decât ți-ar putea oferi orice curs, și e gratuită!

Scopul nostru principal este ca tu să te antrenezi să alegi informația de calitate, să corelezi altfel informațiile, să privești și să interpretezi din alte perspective ceea ce (crezi că) știi deja, să te deschizi cu altă atitudine către oameni și experiențe, să faci lucrurile altfel în viața ta de fiecare zi. La final, vei fi tu însuți / însăți, transformat/ă într-o versiune a ta mai profundă și mai complexă.

Vino să lucrăm împreună,
într-un program provocator și onest,
cu beneficii pentru toată viața !

Descarcă PDF: Cursuri 2018-2019. Teme, calendar, prețuri, burse, cum te înscrii

Până te hotărăști, inspiră-te din ce au scris alți oameni ca tine

Nu numai ca mi-am clarificat cauze si motive, am gasit si directia pe care mi-o doresc (…). Au fost cele mai productive 2 ore din viata mea. (…) sunt profund recunoscatoare, am avut o revelatie!” (Mihaela Bogatu, antreprenor și manager)

Pentru mine, Elisabeta este indrumatorul, ghidul, oglinda si pilda care m-au ajutat sa ma redefinesc, sa-mi stabilesc propriul azimut si apoi sa ma asigur ca tin directia.” (Septimiu Valasutean, antreprenor și manager)

”Marturisesc cu mana pe inima ca fiecare exercitiu imi provoca o noua revelatie! Sclipiri dupa sclipiri: cred ca a fost saptamana cea mai intensa in procesul de autocunoastere prin care am trecut. (…) Experienta anilor de catedra face diferenta! Elisabeta este INVATATORUL autentic dupa care am tanjit tot timpul ” (Alex Pusca, beneficiar CROS CAMP)

Nu stiu ce face doamna Stanciulescu, coaching, dezvoltare personala, mentoring, un mix intre acestea, habar n-am, dar pe mine (…) m-a schimbat radical, modul de viata si felul de a privi lucrurile. In bine ! Au fost pur si simplu revelatii dupa revelatii (…).” (Horațiu, beneficiar CROS CAMP )

”A fost o experienta cu totul noua pentru mine, si cu o abordare foarte noua. Am adunat foarte multe subiecte de reflectie si exercitii la care nu m-as fi gandit, si toate intr-un timp foarte scurt.” (Raluca Lăcătușu, beneficiar program individual)

”Elisabeta reprezinta o rara avis in sensul in care imbina experienta in domenii conexe, dar distincte (consiliere, coaching, educatie), cu o experienta vasta de viata. Toate acestea ii permit sa faca apel la un set divers de tehnici si metode de lucru, in functie de temele abordate de client, fiindu-i acestuia alaturi intr-o maniera caracterizata de intelepciune si lipsa de (pre)judecata. In plus, reuseste sa creeze o relatie de apropiere si empatie, pastrand mereu un grad de detasare care asigura obiectivitatea necesara unui demers care adeseori implica schimbari profunde in universul clientului.” (Mihai Popa Radu, coach certificat ICF, beneficiar program individual)

dezvoltare personal-profesionala intemeiata pe cercetare si experienta

Contract cadru curs dezvoltare personal-profesională 2019-2020

Cursuri 2019-2020. Teme, calendar, prețuri, burse, cum te înscrii

Cursuri 2018-2019. Teme, calendar, prețuri, burse, cum te înscrii

Cursuri 2017-2018. Teme, calendar, preturi, burse, cum te înscrii

Cursuri 2016-2017. Teme, calendar, preturi, burse, cum te înscrii

dezvoltare personala intemeiata pe cercetare dezvoltare personala intemeiata pe cercetare dezvoltare personala intemeiata pe cercetare

Abonare la newsletter


Abonează-te aici

Programează o sesiune


Contact